Du læser lige nu
Legetøj fra 4+ måneder

Legetøj fra 4+ måneder

Et meget efterspurgt indlæg og et indlæg som har stået på min to do, i mindst en måned.. Tiden går så stærkt og jeg må virkelig prioritere hvad jeg gerne vil nå i løbet af en dag. Når Alfred sover vil jeg gerne nå praktiske ting og svarer på jeres beskeder, svare på mails og så videre. Jeg når altid det hele, men har også skåret kraftigt ned på, hvad jeg laver. For jeg er jo sådan set på barsel, lige endnu. Det kan du læse mere om her, for min barsel er faktisk snart (officielt) slut.

Men dette indlæg har som skrevet været efterspurgt. Hvilke legetøj har vi til Alfred og hvad kan han lide at lege med. Børn er jo forskellige, men jeg vil alligevel tippe om det legetøj, som Alfred bruger allermest. Han er næsten 5,5 måned nu men har brugt dette legetøj siden han var cirka 4 måneder – men er blevet gladere for det og bedre til, at bruge det.

Bidering: da jeg så denne tænkte jeg ikke, at den ville blive særlig populær. Men Alfred er så glad for den. Den er god fordi at han kan holde på den og selv tage den i munden og det virker til, at det er rart for ham at bide i den. De findes i mange afskygninger og varianter. De findes blandt andet her.

Oball: den er ikke på billedet, for Alfred legede med den. Den har han været glad for længe – og er det stadigvæk. Den er nem at få fat i, selv når de er endnu yngre end Alfred og den er sjov for dem at stikke tungen ind i. Vi bruger den også til baby rytmik (som du kan se på min IG TV på instagram). Bolden kan du finde her.

Sansebold (den stor grønlige med pigge på). Jeg troede ikke at den ville være så stor, som den er. Da jeg pakkede den ud tænkte jeg, at det ville blive en bytter. Men Alfred er helt vild med den. Han kan godt lide at klappe på den og kigge på den og så elsker han når jeg triller den på hans krop, fordi den kilder ham. Det er virkelig et godt køb! Derudover ligger jeg på den engang imellem – jeg placerer den i lænden. Det giver sådan en dejlig massage. Win win. Findes her!

Tandbørsten: det er en anbefaling fra Julie som er sundhedsplejerske, og som jeg har lavet flere LIVE’s med på min instagram. Alfred har ingen tænder endnu, men når det mindste frembrud kommer, skal det børstes. Vi har tandbørsten som legetøj, da han på den måde bliver tryg ved den allerede nu og får lov til, at undersøge den. Den findes i mange varianter og vores er herfra. I øvrigt anbefalede Julie os at starte med zendium, så de ikke bliver vænnet til at tandpasta smager af f.eks. jordbær eller lignende.

Oball clickity twist (hvilket finurligt navn): den har Kristian købt for cirka 1,5 måned siden og det er Alfreds favorit. Den kan klikke og twiste og han elsker at bide og sutte på de forskellige “plastik-arme”. Den koster ikke særlig meget og den er guld værd. Det er den vi altid tager med, når vi skal ud og han leger med den hver eneste dag. Den kan du finde her.

Lamaze traktor: de findes i et utal af varianter – denne kan knitre og det er helt sikkert med til, at Alfred er rigtig glad for den. Den leger han også meget med og noget lignende kan findes her. Det legetøj vi har fra La Maze er genialt og Alfred er rigtig glad for det.

Udover det legetøj, så er han også glad for at kigge på sæbebobler (jeg bruger denne som er uden unødig kemi og er baby-venlig), vifter (jeg købte min i Thailand) og chiffon tørklæder, som kan købes her.

Måske du har et barn som er ældre end Alfred? Hvilke legetøj skal vi købe til ham næste gang?

 

 

Kommentarer (32)
 • I en lang periode fra ca. 5 måneder var Playgro clip clop ranglen et hit her – Og fra ca. 8 måneder stablebægre! 😄

 • Min datter på snart 8 mdr. ELSKER alt med lyd og lys nu 🙂 Wobble bobble er et hit samt div. legetøjs-fjernbetjeninger, der kan sige en masse.

 • Fra 6+ mdr var lyd og lys, dreje/køre/hjul/noget der kan slåes til og så drejer det rundt og stableklodser et hit. Han er nu 13 mdr og de samme ting er stadig et hit.

 • Min datter var glad for rangler, vippepanda fra sebra, spejl! Hun gav sig selv mysser på det 😍 klodser, ting med lyde og cremebøtter på puslebordet.

 • Da min pige var 6-8 mdr. var hun rigtig glad for bøger med melodi og noget der kunne bevæge sig. Nu er hun knap 1 år og hun er stadig vild med musik bøger, keyboard til baby, alt med lyd og så Popsi og Krelle på YouTube

 • Min datter er ni måneder. Bløde bolde (hun elsker min pilatesbold – sådan en lille en). Stabelkasser er også et hit – mor bygger tårn, baby vælter, repeat. Vores er af pap med søde figurer og tal på. Og så har jeg lige købt et par Baby Pixi-bøger. Samme format som almindelige Pixi, men med papsider og blød indpakning. Med dyrebørn, havets dyr osv. HIT! Mit næste køb bliver nok Duplo-klodser, dem så hun hos sin kusine og de var meget spændende!

 • Hos er er Sylvester lige blevet 7 mdr og han er helt optaget af små detaljer. Eks er han glad for vaskemærket på sine bamser (dem flapper han med sin pegefinger) og så er en lynlås, knapper osv også rigtig spændende.

  Så vi har nogle stableklodser lavet af træ med stof og på den ene er der en lynlås – den anden kan man knappe osv osv

 • Min datter er 6,5 måneder og hun er glad for alt der kan sige en lyd – maracas, tamburin og store larmende, lysende, farvestrålende plastikgenstande 😅🙈

 • Vores B er 11 mdr. Oball er den ultimative favorit stadig, nu kaster han med den og kravler eller går efter den. Bedste invistering. 👌 også er bøger også et hit nu, særligt dem med tykke sider af pap,så han selv kan bladre 🤗

 • Min datter elsker bogen “Syng sammen” og nærmest alt fra Bright Starts. Enhjørningen, hvalen og trommen er et hit 😊 hun er 9 mdr.

 • Pegebøger (kalder jeg dem) altså små papbøger med ting man kan pege på og sige hvad det er. Vi har været ret glad for legetøj for baby Einstein. Man kan få sådan nogle musik cirkler og board, med touch som de kan bruge når de endnu ikke kan trykke knapperne helt ned, så har de stadig succes med legetøjet 😊

 • En baby buddy traktor med lyd. Den kan spille en 6 forskellige muntre landmandsmelodier og køre selv. Vores ældste jagtede rundt efter en, da hun lige havde lært at kravle, hun dansede til den da hun var omkring 1 og hun leger stadig med den fra tid til anden. Den er på mange måder ret forfærdelig (for forældrene), men det er ubetinget den ting hun har leget mest med

 • Jeg har en dreng på 8 måneder. Den seneste måneds tid har det været bolde han kan kravle efter der var favoritten. Han har en oball wobble bobble det er klart favoritten! Derudover ting og Sander der kan lyse og synge, når han rører ved det 😊

 • Plastik fra køkkenskabene – særligt plastikbøtter med låg, hvor man kan putte ting i og det rasler. Beholdere til at putte ting i og tage ud igen. Min datters favorit fra 6 måneder og frem til nu (9 mdr) har været tomme pringles rør. Nogle har vi taget låget og bunden af, mens det sidder på andre.

 • Min søn er 6 mdr. og elsker at man stabler klodser. Har købt en med 10 æsker man stabler. Og så vælte det. Samtidig synes han de er spændende at studere selv

 • Viggo på 7 måneder elsker vores nye sansegynge. Undover det, alt med spejl i 😄❤️

 • Min datter på 10 mdr har elsket Fisher Price Laugh & Learn Puppy siden hun var 6 mdr. Lige nu er hun bedste venner med en rød hoppehund fra oxybul, som hun leger at hun fodrer, børster og leger tittebøh med.

 • Min datter på snart 10 mdr er rigtig glad for Tumble Jungle Musical Roller. Vi købte den da hun var 6 mdr gammel og den er god til at motivere til at kravle. Hun begyndte dog først rigtig at elske den, da hun faktisk kunne møve sig frem. Der er en knap, man kan trykke på, hvor den så spiller musik, og hun elsker at prøve at få den til at spille. Derudover brio rangle med bjælde var et hit fra hun var 3 mdr og er stadig.

 • Vi har en dreng på 6,5 mdr. han er begyndt at synes Duplo lege er sjovt, der er en masse farver og det larmer godt. Derudover kan man også selv bygge lidt med i legen 😉

 • Vi har en dreng på 6,5 mdr. han er begyndt at synes Duplo Lego er sjovt, der er en masse farver og det larmer godt. Derudover kan man også selv bygge lidt med i legen 😉

 • Hejsa, jeg har 3 børn, den yngste er 1.5 år og vi har haft så meget glæde af de forskellige bObles ting. Der er nogle mindre som er gode til at ligge på maven på, rullebrættet er også et hit hos de helt små ( hvor mor eller far styrer) når de så kan kravle etc Kan de begynde at rejse sig på af ‘elefanten’ feks. Der er så mange muligheder og min ældste på 7 laver stadig motorik baner med dem da de kan bruges på mange forskellige måder. De er MEGA dyre men synes de bliver brugt meget herhjemme i hvert fald. De kan også tit findes brugt 🙂

 • Min datter er 7 1/2 mdr og har siden 6 mdrs alderen været vild med “halebogen” har jellycat som findes i mange fine udgaver og derudover er et “klaver” med blandt andet Dyrelyde og lys bare “the shit”

 • Min søn er godt nok snart 2 år, men meget af det han legede med da han var et par måneder er stadig et hit. Blandt andet oball. 😄 Bøger har været et kæmpe hit, især dem med flapper der kan åbne.
  Da han var ca 7 måneder, var han vild med drikkedunke og fjernbetjeninger. Vi havde en gammel fjernbetjening som han fik, og da den en dag lå uden for rækkevidde, møvede han sig frem for første gang. 😄

 • Min søn er snart 10 måneder, men i flere måneder har alt med lys og lyd været et hit. Vi bruger også en sansebold fra Oxybull – den knitrer og laver lyde. Rigtig god for de små fingre. Og så sådan en bamse der danser og synger, hvor man trykker på foden. Og en peekaboo elefant. Så har vi rullespejle hvor han elsker at dreje på hjulene. Vtech bøger med lyd, og den der bold fra Vtech som triller rundt i rummet når man trykker på den. Ja listen er lang😆😍

 • Ting med blinkende disco lys OG larm. Gerne noget med touch! Tjek evt Baby Einsteins ting ud. Der er klaveret og sådan en rund en med musik og lys meget populær her hjemme. Min baby er 9 mdr og begyndt at bruge det ved 4 mdr ca. 🙂
  Derudover så er min bebs blevet meget glad for “træ figurer” fra træpuslespil -de kan ikke en pind. Men må være sjove at holde og sutte på :p
  Og så bruger vi også en snurretop meget -sådan en barnet kan sidde/ligge i 🙂 du husker det sikkert fra egen barndom! 🙂 OG: Popsi og Krelle fra YouTube (troede jeg aldrig jeg sku skrive! 😅😂Men må erkender at det har været en god hjælp til aktivitet her under corona!)

 • Jeg har en søn, som lige er blevet 7 måneder forleden dag, så lige lidt ældre end Alfred. Vi har erfaret at legetøj med lys og lyd fanger total meget lige nu. Synes Bright Starts har mange gode ting og de fleste fra 6 måneder. Vi har bl.a. købt en hval som bare er hittet.

 • Hos Aya 7 mdr. bruges “put-i-kasse” Klodserne til at stable med, hun elsker at vælte dem. Rasleæg, halebøger fra jelly cat, kassen med legetøj som kan væltes er også et hit. Legetøj med aktion/reaktion (tryk på knap og få lyd) begynder så småt at have interesse. 🙂

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website