Du læser lige nu
10 ting jeg har lært i de 10 minutter jeg har været mor

10 ting jeg har lært i de 10 minutter jeg har været mor

Jeg har været mor i 10 minutter (altså snart 13 uger) og jeg har allerede lært en del. Jeg mangler dog en hel del af pensum, som man jo aldrig bliver færdig med. Jeg har allerede lært 10 ting, som jeg lige vil dele med dig:

 1. “Sov mens du kan” var små irriterende at få at vide, da jeg var gravid. Men de havde ret. Søvn. Det er ikke for sjov at søvn er noget som vi mødre taler meget om. For vi får det ikke. I hvert fald ikke sammenhængende. Og jeg er endda heldig får jeg fortalt, for Alfred vågner kun 2 gange om natten. Men 8 timers sammenhængende søvn, det har jeg ikke fået siden jeg var gravid i 2.trimester!
 2. “Du har det aldrig bedre end dit barn” hørte jeg engang en sige. Og det er sandt. Alfred har en infektion lige nu og jeg føler at jeg også har en. Det gør ondt i hjerte og jeg tænker på den fucking infektion 60% af tiden.
 3. “Jeg glæder mig til at få de der pornopatter!” hørte jeg mig selv sige, da jeg var gravid. En sagde: “rooolig nu. Du bliver klogere”. Og jeg tænkte: “Næ! Jeg har aldrig haft en stor barm, så jeg glæder mig!”. Jeg blev klogere. Jeg vågner med piv-spændte bryster om morgenen og de gør nas. Forleden sprøjtede jeg mig selv til, fordi den ene pat sprang læk. Ammeindlæg, ammebh’er og stofbleer skal være omkring mig konstant, ellers er der mælk overalt.
 4. Tid. Tid er blevet en helt anden størrelse. Før brugte jeg gerne en time på at gå i bad, ordne hår, smører mig ind i alle mulige (og umulige) ting, vælge outfit, drikke (varm) kaffe og hygge med en serie. Nu når jeg alt dét på 12 minutter. Inklusiv balsam. Sommetider husker jeg deodorant i begge armhuler.
 5. Varm mad. Det var en ting jeg prøvede før baby. I morges lavede Kristian havregrød til mig, som jeg spiste en time efter. Det mindede om tapetklister og jeg spiste med højre hånd (jeg er venstrehåndet) hvilket er ret udfordrende.
 6. Planer…skal jeg øve mig på, ikke at lave for mange af. For Alfred styrer showet og det er hans dagsform som er afgørende for, hvad der kommer til at ske. Jeg har altid haft enormt mange planer og aftaler og må sande, at jeg ikke kan lave så mange planer som jeg har gjort hidtil. Jeg savner særligt mine veninder, som jeg så rigtig meget før Alfred, men ser mindre nu. Overskuddet er mindre, men jeg savner dem meget. Men nu er jeg mor og Alfred kommer først. Jeg skal bare lige finde balancen og finde en ny formel på, hvordan jeg skal se mine veninder. Jeg trøster mig med at Alfred ikke bliver ved med, at være så afhængig af mig, som han er lige nu. Intet varer evigt og snart kan jeg besøge mine veninder, hvor Alfred hygger sig med Kristian.
 7. Ambivalens.. for selvom at jeg glæder mig til at tage ud, uden Alfred, så er tanken nærmest også ubærlig. For jeg kan ikke undvære ham som det er lige nu, og jeg elsker at han er så afhængig af mig. Jeg har enormt mange ambivalente følelser og dét er sommetider svært at finde ud af (også for Kristian! Hæhæ..)
 8. Jeg har også lært praktiske ting. Jeg kan drikke kaffe, skifte kanal på tv’et og amme på samme tid. Jeg kan skifte en..lad os sige tung ble – på 1,5 minut. Med højre hånd. Og uden lys, da jeg skifter i mørke om natten, så Alfred ikke opmuntres til fest. Jeg har dog en gadelygte, som hjælper mig lidt.
 9. “Ej se nu mig, jeg har da helt glemt at spise i dag” – SAGDE INGEN NOGENSINDE. Eller.. jeg gjorde ikke, før jeg blev mor. Jeg elsker mad og er et madøre. Men efter at jeg er blevet mor er det sket mere end én gang, at jeg har glemt at spise. Favre nye verden.
 10. Shopping. Jeg shopper mest online og må sande, at jeg ofte finder mig selv kigge på ting og sager til Alfred, gerne under natamningerne. Jeg finder ikke rigtig siderne med tøj til mig interessant længere. Men Alfred og hans garderobe er interessant. Derfor er Børneloppen også ét af de steder, som jeg besøger hyppigt. Jeg elsker at gå og kigge på tøj til ham, noget jeg havde svoret aldrig ville falde mig ind. Jeg blev klogere..

Og jeg bliver fortsat (heldigvis) meget klogere, dag for dag. Lige nu er udfordringen at Alfred har en infektion. Han er glad og vi mærker ikke at han er syg, men det er hårdt for mig mentalt. Og det er okay. Det skal jeg nok lære at rumme, for det er ikke sidste gang at han er syg. Alting har sin start.

Fortsæt endelig min liste i kommentarfeltet…og del da også gerne din største udfordring som mor. Det hjælper mig (og de som læser med) at vi kan se at vi ikke er alene. Det trøster mig enormt meget, så tak til jer som allerede har skrevet til mig på instagram at i godt kender til det, at være ked af det når ens barn er syg <3

 

Kommentarer (11)
 • Du skrev i et indlæg da du var gravid, at du var helt sikker på at du ikke ville være sådan en mor som lugtede til din babys numse/ble for at finde ud af babyen havde skidt. Holder du stadig fast i den?

  Hilsen en mor som med stor glæde lugter til sin 17 måneder gamle drengs rumpe, mange gange dagligt:)

 • At ideen om barsel og virkeligheden er to meget forskellige ting. Jeg troede, at jeg skulle gå og gøre rent, handle ind og lave lækkert mad til min mand kommer. Han skal være heldig, hvis jeg har handlet OG tømt opvaskeren.

 • Jeg har en søn på 8 måneder, der stadig er vågen ca hver anden time hele natten. Men derfor forstår jeg stadig alle de andre mødre, der brokker sig over at være oppe og amme 1-2 gange i løbet af en nat. Bare fordi jeg føler, at jeg har det mega hårdt, må andre mødre også gerne føle, at de har det lige så hårdt.

  Jeg har bare vænnet mig til at fungere på 6-10 amninger om natten 😅

 • Min datter på 13 mdr sover endnu ikke igennem og kam sagens vågne 3-4 gange i løbet af natten 😅 jeg troede ellers ens søvn ville komme igen når de blev ældre. Og hun var så nem da hun var til med 8 mdr hvor jeg “kun” Skulle op 1-2 gange. Men siden da har hun ikke ment at mere søvn er nødvendigt 😅 jeg glæder mig bare til at kunne få 5 timer søvn uden blive vækket. En meget træt 100% alenemor 😊

 • Jeg har en søn på 16 år og de bekymringer men havde da de var babyer bliver erstattet med nye bekymringer fordi man elsker dem så højt og inderligt mere end man elsker sig selv. Nye bekymringer er indslusning i vuggestue,børnehave,folkeskole,gymnasium mv.
  Det er livslang bekymring men en god en af slagsen fordi det er kærlighed ❤️

 • Min pige er 9 måneder. Vi har i 1 måned prøvet at hjælpe hendes hud i ble området. Hun haR været på penicillin og mange cremer og salver og grædt og skreget og av det har gjort ondt på mig når hun har haft ondt! Det går meget bedre nu, men sikke en lang måned! God bedring med Alfred 😊 Jeg følte mig så elendig fordi jeg følte jeg så hendes hud an for længe, men det går jo alligevel og jeg blev klogere på hende og mig selv som mor ❤️Jeg forstår dig godt! Har selv været der!

  • Hej Maria, du har sikkert prøvet det men hvis ikke så er Inotyol svaret på alle vilde og ubehagelige røde numser – alle mine tre børn er blevet smurt når intet andet duede :-).

 • Jeg har en dreng på 9 uger og det vildeste jeg indtil videre har lært er, at “jeg ved bedst!” Jeg troede ikke rigtig på, at der var stor forskel på far og mor (bortset fra amning, men hey, der er jo flaskebørn?). Min mand og jeg talte meget om at gå ligebyrdige til det, og han er en vidunderlig far, men vi har lært at jeg bare ved bedst. Jeg mærker vores dreng meget tydeligere og læser ham bedre. Det er fanme stort og på alle måder en forbandelse og velsignelse 😉

 • Jeg har lært at alting er en fase. Jeg er solomor til en for tidligt født. Jeg lærte at jeg ikke alle dage fik mad. Jeg lærte at ikke alle babyer kan holdes af andre, end ikke bedsteforældre eller mostre/onkler. Jeg lærte at Ikke alle babyer kan ligge i barnevogn, ikke alle babyer skriger 4-5 timer hver dag fordi de har kolik, ikke alle babyer/børn kan klare at komme ud hver dag. Min liste er endeløs, men vigtigst af alt. Jeg har lært ikke at sammenligne mig med andre, fordi jeg har en baby med særlige behov.

 • Jeg har lært at mærke mine (og min mands grænser) og sige til/fra overfor forældre, svigerforældre mm. Sindssygt grænseoverskridende at stå fast på holdninger og princippet for, hvad man mener er bedst for end barn, når folk man holder af har andre holdninger

 • Kære Matilde
  Syge børn er alt andet end sjovt og de første gange er de værste, for det er en ny situation. Hvis det er en trøst bliver også den del nemmere. Det er stadig hårdt, at have sygt barn (af mange grunde inkl manglende søvn) men den utrygge følelse og tankevirksomheden som er 90 % omkring sygdom har jeg oplevet bliver lettere. Alt godt til kr alle tre og god bedring til Alfred. Kh Tine

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website