Du læser lige nu
Status på vægt, krop og alt det andet

Status på vægt, krop og alt det andet

I har efterspurgt det længe – en status pt. Så den kommer her. En status på graviditet, bolig, barsel og alt det andet. Jeg lavede sidste dette status indlæg, det kan du læse først, hvis du er interesseret. Det er fra oktober.

Nu er vi i november, jeg er lige kommet hjem fra jordemoder. Jeg er nu i uge 37 og det er fandeme lige om lidt (!) at jeg skal føde. Det er lige om lidt at vi skal være forældre. Der kommer en baby om lidt!! FUCK! Er vi klar? Næ. Er man nogensinde klar til, at få en baby? Sådan rigtigt? Nuvel, bolig og økonomi kan man have styr på – men er man nogensinde sådan rigtig klar? Jeg tvivler. Jeg føler mig ikke klar, men det er som sådan heller ikke et behov, som jeg har. Det skal nok gå. Men jeg har dog fået en træls besked med hjem, fra jordemoderen.

Det var 3.besøg hos jordemoderen og hun er rigtig sød og var meget imødekommende og omsorgsfuld i dag. For jeg fældede et par tårer. Der skal ikke så meget til, for tiden. Hormonrutsjebanen kører for fulde gardiner. Men Spir vender forkert – med hovedet op under mine ribben. Det er ligesom ikke rigtig på dén led, at jeg helst vil presse ham ud. Så vi talte sædefødsel, eventuelt kejsersnit og så skal jeg til vendingsforsøg (man får tilbudt 2) på mandag. Dét er jeg meget spændt på. Jeg har ikke lyst og jeg håber sådan, at han vender sig af sig selv, inden mandag morgen 8.30. Please Spir! Så må du få is fredag, lørdag og søndag og jeg vil købe den der store LEGO borg, som du måske kommer til at ønske dig, når du fylder 6 år. Om ikke andet, så ønsker din far sig den. Han er helt på LEGO vognen. Men jeg må væbne mig med tålmodighed og se, om han har vendt sig af sig selv, på mandag. Hvis ikke, så får jeg noget beroligende, noget overvågning på maven og så forsøger lægerne at få ham vendt. Den næste bekymring, hvis vendingsforsøget altså lykkes er, om han bliver med hovedet nedad, eller vender sig igen. Hvis han ligner sine forældre, så er han stædig og vil måske vende sig. Men jeg håber at han er sød ved mig, jeg ønsker mig sådan en vaginal fødsel.

Mit blodtryk er lidt for højt, hvilket er meget naturligt – jeg går og tænker meget over den position, som han befinder sig i lige nu. Derudover har vi også et kæmpe boligprojekt kørende. Vi er i fuld gang med, at sammenlægge to lejligheder, så vi får mere plads. Mere om dét projekt her. Hullet bliver lavet fredag, badeværelset og babyværelset er også i fuld gang og min far hjælper os rigtig meget. Vi når ikke at blive færdige, før termin. Og det er okay, for det vidste vi godt. Men lejligheden ved siden af os var til salg og vi måtte slå til. Vi får over 100 kvm og jeg får mit eget kontor, hvilket jeg glæder mig vildt meget til. Spir får sit eget værelse, vi får garderobe plads og spisestue. Det bliver mega godt! Men lige nu bor vi i kaos. Og dét skal jeg rumme, samtidig med at jeg skal rumme, at den lille slambert vender omvendt det han burde. Jeg befinder mig i et kæmpe kontroltab. Det er nok meget sundt, men det er uvant. Sidst jeg mistede kontrollen, var da jeg mistede min lillebror og kort tid efter, blev forladt af min ekskæreste. Kontroltab er ikke noget som jeg går og ønsker mig. Jeg kan godt lide at have kontrol. Derfor mener universet garanteret, at jeg skal lære noget af dette, som foregår lige nu.

Jeg har nu taget 10 kilo på, under min graviditet. Det er fint og normalt og jeg har det okay med det. Det er lidt mærkeligt at tage 10 kilo på, sådan løbende. Det har jeg jo aldrig prøvet før. Sidst jeg tog på, var da jeg begyndte til crossfit og de kom på løbende, over et par år. Nu er de kommet snigende i løbet af de sidste måneder. Jeg har dog ingen vand i kroppen, ingen gener, jeg sover okay, har en god appetit og jeg glæder mig så meget til, at blive mor. Jeg er glad og jeg ved at jeg bliver en god mor. Men vejen dertil virker lige nu, lang og snørklet, trods jeg er lige ved at være i mål.

Del meget gerne erfaringer med eventuelle vendingsforsøg, sædefødsler eller andre erfaringer, som jeg (og andre i samme situation) kan læse og bruge til noget. Jeg bliver så glad når i deler. Så føler jeg mig ikke alene, så mange tak for de fine beskeder som jeg allerede har modtaget. I er de bedste! Tak for at læse med, det betyder meget for mig.

Kommentarer (41)
 • Hej Matilde.
  Har sendt en besked på insta vedr vendingsforsøg ( har dog ikke prøvet det selv )
  Men har prøvet et kejsersnit ved min anden fødsel, da min tvil A stod skævt og ikke kunne presses ud. Det blev så fin en oplevelse, selvom jeg også helst ville have født dem vaginalt. Så hvis det bliver ks så lav jer nogle ønsker for det. Har bl.a hørt man godt kan få baby på brystet med det samme, hvis det kan lade sig gøre.
  Men jeg x’er for på mandag ❤️
  Vh
  Pernille

 • Hej Mathilde, min venindes søn vendte forkert og de fik brugt begge forsøg og havde endda fastlagt en dag for planlagt kejsersnit hvis ikke han vendte sig inden. Men det gjorde han heldigvis og hun kunne føde vaginalt og alt var godt. Så jeg vil bare sige at du skal bevare håbet, nogle babyer er nok bare langsommere til at vende sig end andre 😊

 • Hej Helse
  Jeg har selv prøve med vendingsforsøg. Min søn som er 10 år nu var også lige som din hoved op ad. Min vendingsforsøg gik meget fint og meget hurtigt hos jordemor uden at fødslen gik i gang. Han blev med hovedet ned af. Jeg født ham helt normal .
  Held og lukke
  Have det godt

 • Min datter lå også i UK og havde gjort det siden uge 20. Så en rigtig stædig lille asen. Jeg var igennem ét vendingsforsøg i uge 37+1. Personalet på sygehuset var meget professionelle og venlige til fortælle alt, hvad de gjorde. De forsøgte at vænne hende i 45 minutter, men uden held desværre.
  Vi fik lidt tid til at sunde os, jeg var meget ked af ikke at kunne føde vaginalt som jeg havde drømt om. Vi diskuterede sædefødsel og planlagt kejsersnit. Jeg havde GDM som betød at jeg ikke måtte gå med end én uge over termin, og i Kolding har de en grænse der hedder at baby maks må veje 4 kg ved en sædefødsel. Vi lavede 2 planer. Sædefødsel, hvis jeg gik i fødsel inden termin og ellers havde vi en aftale til kejsernittet på forhånd.
  Det blev til et planlagt kejsersnit 2 dage før termin. Det var en rigtig god oplevelse og min mand fik lov til at være med under det hele. Min datter var ikke klar til at komme ud af hulen, og skulle have lidt hjælp, men efter 5 minutter lå hun over ved mig, imens jeg blev syet sammen.
  Ender det med at spir skal ud ved et kejsersnit, skal du bare vide at det er en god oplevelse, men at det samtidig er okay at være skuffet. Men det vigtigste er at du får en sund og rask dreng ud.

 • Hej Matilde,
  Jeg prøvede et vendingsforsøg med min søn tilbage i juni måned. Der findes rigtig mange skrækhistorier derude om vendingsforsøg, men det kan altså også være en helt okay oplevelse – også selvom det ikke lykkedes, som mit ikke gjorde. Der er både en fødselslæge og en jordemoder med til vendingsforsøget og de holder øje med dig og med baby hele tiden og det er dig, der bestemmer hvornår der skal stoppes. Min søn endte med at komme til verden ved et planlagt kejsersnit og nej, det er ikke det man går og drømmer om og forbereder sig på og ja, selvfølgelig vil man allerhelst føde vaginalt, men når først guldklumpen er ude er man fuldstændig ligeglad med hvordan han kom ud – han skal bare have det godt. Held og lykke med det hele ❤️

 • Kære Matilde…

  Heller ikke med dette er du alene slet ikke😉 Graviditeten med min var gået okay og da jeg var 35+5 gik mit vand og jeg endte på sygehuset.
  Her opdagede jeg også til min store skræk at min søn lå med hovedet oppe ved mine ribben. Jeg fik en meget dårlig læge som lagde det hele være op til mig.
  Altså om jeg ville føde vaginalt, have kejsersnit m.m. det endte dog med akut kejsersnit og alt sammen gik godt.
  Så det med at han ligger som han gør ja det har jeg prøvet, og jeg havde bestemt også ønsket en vaginal fødsel men vidste godt mulighederne var små.
  Jeg havde længe overvejet en vaginal fødsel, men var bange for at jeg ville sprække fordi jeg tidligere har fået opereret mit haleben væk.
  Så derfor blev jeg også anbefalet af min jordemoder at jeg nok skulle begynde at vende mig til tanken om kejsersnit men bare ikke så tideligt.
  Alt sammen gik godt og vi har indlagt i 3 uger efterfølgende men det havde ikke noget med fødslen eller kejsersnittet at gøre.
  Ønsker det bedste for dig Mathilde og Spir💚💙

 • Jeg kan varmt anbefale Spinning Babies! De har bl.a. en online Parent Class (på engelsk), som er guld være ift. hvad man selv kan gøre for at få baby på rette vej <3 Jeg har en lille dreng i maven, der ikke lå optimalt (dog ikke helt hoved op), som nu ligger lige så fint efter benyttelse af øvelser i videoen!

 • Jeg var også igennem et vendingsforsøg med min søn. Det lykkedes lægen at vende ham, men for mig var det en ekstrem ubehagelig oplevelse. Hvis lægen ikke havde vendt ham, havde jeg takket nej til et 2 forsøg og havde valgt kejsersnit i stedet for.
  Men der er også andre, hvor det for dem overhovedet ikke er ubehageligt, har jeg hørt.
  Håber det bedste for jer og lille spir 🙂

 • Jeg var igennem to mislykkedes vendingsforsøg med mit andet barn. Det var ikke så slemt. Derefter valgte jeg at få kejsersnit, selvom jeg havde født vaginalt sidst. Jeg følte det var det sikreste for mig og min baby. Jeg havde dog bedt at blive scannet inden kejsersnittet i tilfælde af at han skulle have vendt sig. Og 30 min før kejsersnit lå han med hoved ned af og jeg mærkede de første veer samme dag. Prøv spinning baby. Det kan lykkedes! Held og lykke med det hele!

 • Jeg skrev også på sidste indlæg om det. Men fik vendt min lille dreng i første vendingsforsøg – på Hvidovre. De var meget søde og dygtige og han vendte sig ikke tilbage. Og det var slet ikke så slemt som jeg havde frygtet. Det værste var faktisk at ligge på ryggen så længe og få kørt ctg, da jeg led meget af mange plukveer …krydser fingre 🙂

 • Kender 3 gode veninde som har haft vendingsforsøg, det lykkedes for dem alle👏
  Det skal nok lykkedes for dig også 🙏😊

 • Hej Mathilde,
  Det er skægt at følge med i dine beretninger, jeg selv venter vores andet barn med termin om en uge (d. 21.11.).
  Jeg kan spejle mig i rigtig mange af dine oplevelser, jeg selv mistede tre gange på otte måneder, inden denne lille baby blev siddende og nu lige om lidt har termin.

  Vedr. vendingsforsøg fik vi os også en forskrækkelse i uge 36+0, da de opdagede at hun også lå forkert.
  Vi blev sendt til et vendingsforsøg to dage senere, og der havde hun, helt af sig selv, vendt sig igen med hovedet imod udgangen. Jeg havde nogle dage efterfølgende hvor jeg stadig var meget bekymret for at hun ville vende sig igen, men som de sidste uger er gået er jeg nu helt tryg ved at hum bliver hængende den rigtige vej, dog uden at hun står fast. Vores datter på fem år, stod heller ikke fast før til sidst ved fødslen, så det er nok blot sådan det er i mine graviditeter.

  Jeg ønsker dig alt held og lykke med vendingsforsøget, og aller mest at Spir selv har vendt sig inden I når dertil.

 • Hej Matilde. Jeg er lige en halv uge længere fremme en dig. Min dreng inde i maven vender også stadig med numsen nedad. En fødselslæge skal forsøge at vende ham på fredag. Jeg har fået at vide, at det er lidt under 50%, man lykkes med at vende rundt, såhovedet vender nedad. Til gengæld er det kun 4% af disse, der vender sig tilbage i den oprindelige stilling. Det sidste er en stor trøst for mig, synes jeg. Så er der ligesom noget at finde ro i, hvis vendingen lykkes. 🙂 Lykkes det ikke, hælder jeg nok til et planlagt kejsersnit. Jeg tror ikke, at jeg har nerver til en sædefødsel. Men uanset hvad er det vigtigste, at mor (og far) er tryg ved deres valg med de vilkår, der nu engang er. Og så at barnet kommer godt og sikkert til verden. Så kejsersnit skræmmer mig heldigvis ikke. 🙂

 • Åh kan virkelig forstå din følelser pt. Jeg har også prøvet vendingsforsøg da jeg var i uge 37, og det lykkedes ikke, og de mente ikke at det var værd at prøve igen.. man høre mange skræk historier og vil da også sige at det ikke er just behageligt, men så slemt synes jeg heller ikke det var. Vi endte med at lade der hele gå sin gang og endte med at få en rigtig god og hurtig sædefødsel!

 • Vi byggede også om, da vi fik vores første barn her i foråret. Det er ikke ideelt, som du også selv kan mærke, men så længe du har en rar og hyggelig krog, når du skal give guldklumpen mad eller han (eller du, for den sags skyld!) er pylret og trænger til tryghed og ro, så klarer I den sammen – du, Spir og Kristian ❤️

 • Håber sådan for dig at det lykkes med vendingsforsøget. Hos mig lykkedes det! Det er 11 år siden, men husker det tydeligt. Lægen tog godt fat og drejede min datter lige så stille rundt! Det føltes underligt og også en smule ubehageligt, men værre var det ikke! Fulgte med på et skærmen undervejs , hvilket var ret vildt. Nogle uger senere blev hun født.
  Pøj pøj med det og prøv ikke at frygte det alt for meget.

 • Min datter viste sig at vende med måsen nedad. Det fandt de først ud af under fødselen, hvor jordemoderen pludselig kunne mærke små balder, hvor der skulle være et hoved! De anbefalede et kejsersnit og jeg sagde bare ja tak. Tænkte ikke så meget over det, der midt i kampens hede, veer og alt muligt.
  Jeg forstår VIRKELIG godt dit ønske om en normal, vaginal fødsel, jeg var (er!) selv sikker på at jeg bare ville være mega sej til det der med at føde.
  Men jeg har lært, at det eneste der er sikkert ift. en fødsel det er, at det helt sikkert ikke bliver som man havde forestillet sig.
  Da jeg kom på den anden side var det lige meget. Det handlede om at få et barn ud, det kom der og hun var sund og rask.
  Mit andet barn endte også med kejsersnit.. så ingen vaginal fødsel til mig. Og det er ok selv om det ikke var min drøm fra starten. Nu aer jeg mit ar hver gang jeg har været i bad og er stolt af det. Et kejsersnit er også en fødsel <3

 • Hej Matilde,
  Jeg har ingen erfaring med sædefødsel, men derimod med kejsersnit. Jeg havde en helt uproblematisk graviditet, men ved et lægetjek to uger inden termin viste min blodprøve, at jeg har fået svangerskabsforgiftning. Så lægerne ville have baby ud med det samme via kejsersnit. Fordi at jeg i hele graviditeten havde følt mig top fit havde jeg egentligt ikke rigtigt overvejet andet end vaginal fødsel og bare regnet med at det jo ville komme til at ske 🙈 Det gjorde det som bekendt ikke, og, hånden på hjertet, jeg kunne faktisk ikke være mere ligeglad. Min søn kom ud og var sund og rask og det er for mig det eneste der tæller <3 Jeg krydser fingre for at jeres lille søn vender sig, med eller uden hjælp. Det er lettere sagt end gjort, men forsøg ikke at spekulere for meget på det. Det hele bliver godt uanset hvad 🙂

 • Hej Matilde
  Åh, føler så meget med dig – stod i præcis samme situation for halvanden måned siden. Vores lillemand vendte omvendt – med numsen først. Jeg var igennem et enkelt vendingsforsøg, der ikke var så slemt – det varede ca 5 minutter og var hurtigt overstået. Desværre ville han ikke med rundt, men han havde det helt fint derinde, selvom de tog godt fat! De er så seje og ved, hvad de foretager sig, så dont worry! Det er en mikrolille procentdel, der går i fødsel under vendingsforsøg og det er helt klart forsøget værd!
  Jeg gik all in på en sædefødsel og skiftede til Herlev hospital, hvor de har en ret sej indstilling til sædefødsler – Henrik Nyholm gik vi hos; fantastisk dygtig og ekspert i sædefødsler! Vi følte os så trygge og velinformerede og begyndte at se frem til fødslen igen!
  Jeg gik i naturlig fødsel (med vandafgang og ambulance til hospitalet), men det endte i kejsersnit, hvilket foregik så stille og roligt og var en super fin oplevelse. Da lille smukke Sigurd var ude var fødslen allerede så langt væk og totalt overskygget af vild lykkefølelse over at få en lille sund og rask dreng! Allerede en uge efter var jeg uden smerter og på benene igen – og det er lavet så flot! Vi er begge så glade for den fødselsoplevelse – og jeg tror egentlig, at det var fordi vi var indstillede på, at det kunne udmunde i både sædefødsel og kejser.. Man er i så mega gode hænder – især ved UK fordi man bliver fulgt så nøje hele vejen igennem! Ønsker dig så meget held og lykke! Det er det vildeste i verden, der venter ❤️ Kærlige tanker herfra barselsboblen

 • Hej,
  Min lille datter vendte også med rumpen nedad, men blev vendt i et vellykket vendingsforsøg. Hun blev pænt liggende og 10 dage over termin fødte jeg ved en fuldstændig ukompliceret vaginal fødsel… Så mist ikke modet.😊
  Jeg synes vendingsforsøget var ubehagelig, da de tager hårdt fat og jeg var øm et par dage efter, men det gjode egentlig ikke ondt.. Mest en følelse af ubehag, men følte mig i gode hænder hele vejen og de tjekker så fint op på både mor og barn hele tiden… Så alt i alt en god oplevelse og skulle det ske igen, vil jeg helt klar takke ja til vendingsforsøg igen😊
  Havde forøvrigt lavet øvelser fra konceptet spinning babies i ugerne op til😊 Håber det bedste for dig på mandag🤞🏻

 • Hej,
  Min veninde prøvede med 2 vendings forsøg uden de lykkedes. Hun fik kejsersnit og en fin oplevelse.
  En bekendt valgte sæde fødsel, men fik alligevel kejsersnit, idet drengen nåede mere end 4 kg.
  Hendes kejsersnit gik stille og roligt. Kom ind kl 8. Han var ude 8.15 og nogle timer senere var hun på benene igen.
  Læste den anden dag du var utryg ved epidural. Jeg fik det til min yngste søns fødsel og havde jeg vidst, at det ikke gjorde ondt at få lagt, jeg kunne gå selvom mave/skridt var bedøvet og jeg havde det 100 x bedre end ved de 3 første fødsler, ja så havde jeg valgt det til ved de andre børn.
  Rigtig god fornøjelse med fødslen til jer alle tre 😊

 • En sædefødsels, kan være lige så ukompliceret og god som en almindelig fødsel, og jeg tror at kommunerne er begyndt, at være mere åbne for en sædefødsel istedet for at skulle ty til kejsersnit. Det kræver mere kontrol, ja, men hvis der er det mindste, så står de klar til at reagere. Så det ville jeg ikke være nervøs for😊

 • Min datter vendte forkert, forsøgte 2 vendingsforsøg, uden held desværre, havde en super oplevelse med kejsersnit, men hendes lunger klappede ikke rigtig ud, så vi blev faktisk adskilt efter 2 timer. Hun kom på neonatal afd. Mens jeg måtte komme mig på barselsgangen. Det sker jo ikke hver gang heldigvis. Hun blev også taget 2 uger inden termin, af forskellige andre årsager. Det er klart man skal vende sig til tanken om kejsersnit, det er ikke sådan man tænker den ‘perfekte’ fødsel… 😊 Men den kan også være god, heldigvis 😊

 • Det her handler ikke om sædefødsel, men om ombygning mens man er højgravid. 😳 Det er ikke lige sagen at stå højgravid og føle at ens hjem er beskidt, man kan ikke finde noget og man lever lidt spartant, da der ikke er plads under ombygningen. Det er vildt hårdt, og dybt frustrerende ikke at kunne hjælpe til med ombygning. MEN når alt kommer til alt så er man skide ligeglad med alt det der når først baby er kommet til verden. Baby fylder så meget følelsesmæssig og det er det væsentlige! Så får mod – det skal nok blive godt før at du ved det!!! ❤💙😉

 • Min datter vendte også forkert, jeg to begge vendingsforsøg, da jeg havde et meget stort ønske om at føde. Første forsøg havde jeg to kvinder som gjorde alt hvad de kunne, men hun nægtede at vende sig, anden gang var mine muskler så ømme efter første forsøg at de ikke fik lov at prøve ret længe. Mine muligheder hed: planlagt kejsersnit eller en sædefødsel. Jeg ville gerne prøve en sædefødsel, da jeg tænkte at det vil nok gøre ondt lige meget hvilken og havde ikke noget at sammenligne med, så det ville jeg gerne forsøge. Jeg skulle dog så på et andet sygehus længere væk, og det kunne jeg ikke lige overskue. Så det blev til et planlagt kejsersnit 6 dage før termin og det gik godt. Men jeg ville helst selv have prøvet at få hende ud, selvom hun vendte forkert.

 • Ved min sidste graviditet fandt lægen tilfældigt ud af ved en ekstra scanning at min søn vendte forkert. Min søn var stædig og ville ikke være med til at vende sig på trods af 2 vendingsforsøg, den ene gang endte han på tværs i min mave 🙈
  Jeg ville gerne forsøge sædefødsel, men igen var min søn stædig, så det endte i planlagt kejsersnit 11 dage over termin.
  Jeg har lært at acceptere at jeg ikke fik en vaginal fødsel dengang (det påvirkede mig meget at det endte i kejsersnit, men det vigtigste var at min søn kom godt ud ❤).
  Nu venter jeg mig igen og krydser fingre for at denne baby vender sig rigtigt 🤞

 • Min yngste datter , på nu 9 år, lå også forkert og havde endda fået viklet navlestrengen rundt om halsen. Lægerne forsøgte at vende hende, hvilket lykkedes i første forsøg, og samtidig slap navlestrengen også sig greb om hendes hals.
  Hun blev født dagen efter termin; en forholdsvis hurtig, ukompliceret og vaginal fødsel.
  Jeg krydser for, at Spir når at vende sig inden mandag ❤

 • Jeg endte ud i 2 vendingsforsøg, min lille pige ville heller ikke vende sig, plus jeg fik en svær svangerskabsforgiftning, fik tid til planlagt kejsersnit, det endte dog ud i et akut i uge 37+4. Og tænk engang hun var helt perfekt, ingen fødsler er mere rigtige end andre. Jeg blev dog fortalt af flere at de synes det var så synd jeg ikke skulle opleve en “rigtig” fødsel, men min fødselshistorie indebar altså et kejsersnit og jeg har da fået en rigtig datter og ville ikke ha været oplevelsen foruden 🤷🏼‍♀️

 • Jeg er simpelthen nødt til at tilføje, jeg selv er født ved sædefødsel, i de glade 70’ere, hvor man nok ikke var så dygtig, som lægerne er i dag. Jeg fik en skæv nakke med i købet og har store problemer med migræne. Bare et obs fra den anden side 🙂

 • Er du blevet scannet for at se, hvordan baby ligger?
  Alle var enige om, at min nr 2 ikke havde vendt sig i uge 37, men scanning viste at det havde han.
  Det er en stor mundfuld lige nu, MEN skulle det blive et planlagt kejsersnit, er det en fødsel, hvor man på stuen har god stemning og Dannebrog fremme. Det vigtigste er, at dit barn kommer godt til verden, og man er meget obs på den tætte mor-barn kontakt også her 💕

 • Jeg er også en sædefødselfra 70’erne Uden nogen men. (Og min mor har heller ingen men efter mig… og hun har endda født tre børn efter min fødsel.. som ikke var sædefødsler.)😊🍀

 • Jeg har født både med hovedet først og ned numsen først, og det ene gør ikke nødvendigvis mere ondt end det andet. Ja ved Gud det gør ondt, men det var ikke forskel på styrken for mig. Jeg fødte super hurtigt og ukompliceret begge gange!
  Jeg er varm fortaler for sædefødsel, hvis man selv har mod på det. Du kan evt. læse min fødselsberetning “En fantastisk sædefødsel” hos canab.dk 🙂

 • Kære Mathilde
  Den perfekte fødsel er, når man får et barn. Skulle det ende i et kejsersnit er det mindst lige så fantastisk, som det ville være ved en vaginal fødsel. Det eneste der gælder er, at det skal være sikkert for dig og barnet. Jeg har selv to børn. Begge født ved akutte kejsersnit og selv om forløbet begge gange har været med noget drama – før beslutningerne om kejsersnit – har selve operationerne været fine. Det har givet mine børn et helt særligt bånd til deres far, da han begge gange har siddet med dem de første timer. Bar overkrop med baby. Ved planlagt kejsersnit kan man ofte selv få baby op med det samme
  Sidsel

 • Jeg fødte min søn ved akut kejsersnit, da han viste sig at være stjernekigger. Heldigvis uden det store drama da de havde holdt øje med ham, og han havde det godt hele tiden. Jeg kan godt forstå, at du ønsker dig en vaginal fødsel, og jeg håber inderligt, du får den. Det var også mit største ønske. Jeg synes dog stadig, at jeg havde en fantastisk fødsel. Til sidst var det vigtigste bare at få ham ud, og at han havde det godt. Jeg glemmer aldrig, da min kæreste kom gående med vores søn i armene, og jeg kunne kigge ind i to store mørkeblå babyøjne. Det var det vildeste øjeblik. Generelt synes jeg det var en rigtig god oplevelse, og jeg følte mig mega sej efter fødslen, selvom den var alt andet end hvad jeg havde forventet og håbet. Jeg kom også hurtigt på benene bagefter og efter en uge, var jeg stort set smertefri og kunne gøre de ting, jeg plejede 😊

  Held og lykke med vendingsforsøget! Håber I får ham vendt, så du får lov at slippe bekymringerne og kan få den fødsel, du ønsker dig 😊

 • Min lille pige lå også forkert, og jeg var også lidt bekymret mht at få hende vendt. Men det gik bare så fint:) det tog kun lige 2 min få lægen at få hende vendt og det gjorde på ingen måde ondt eller noget. Lægen sagde så, at fordi der var så nemt var hun bekymret for at baby ville vende sig om igen. Men det gjorde hun altså ikke, hun blev fint liggende med hovedet nedad:)

 • Hej Matilde, min datter vendte også forkert og jeg kan genkalde mange af de samme følelser/tanker du har lige nu. Jeg fik vendingsforsøg på Hvidovre og de er super dygtige – der var en jordemoder, en ekstra jordemoder og en læge til stede og de målte hele tiden på baby og holdte øje med både hende og jeg! Lægen foretog vendingen – hun svedte som havde hun lige trænet da hun var færdig! Det er en fysisk krævende opgave. Jeg lukkede øjnene og bruge de dybe vejrtrækninger som man også skal bruge under veerne – det hjalp mig virkelig – og havde indstillingen, at jeg måtte bide smerten i mig, for jeg ville ha’ hende vendt. Sæt dit mindset på målet og ikke på det der måske kan ske. Et skridt af gangen. Jeg er sikker på at du kan – held og lykke <3

 • Kære Mathilde
  Jeg gennemgik mange af de samme følelser for lidt over 2 år siden, hvor jeg ved scanning i uge 37 fik at vide at min lille dreng vendte med rumpen nedad. Oveni dette fandt de ud af, at han var langt mindre end både min læge og jordemoder havde vurderet, så der var mange ting at forholde sig til på én gang! Jeg var som dig fast besluttet på at han skulle vendes, og tog imod 1. vendingsforsøg samme dag, dog uden held. Jeg var meget følelsesmæssigt påvirket, men følte jeg var i gode hænder. Det gjorde ikke decideret ondt, men var mere ubehageligt og frembragte nogle solide blå mærker bagefter. Jeg tog imod 2. vendingsforsøg er par dage efter, som også endte forgæves… vi skulle herefter tage beslutning om sædefødsel eller kejsersnit, og efter at have hørt argumenter for/imod og, hvilke risici det kunne indebære for mig kontra mit barn, vidste jeg med det samme at det skulle være kejsersnit. Jeg ville ikke tage flere risici, nu skulle min lille dreng bare ud på sikker vis. Det var en helt igennem fantastisk oplevelse at få kejsersnit, og fik lov til at få ham op på brystkassen med det samme.. Fantastisk følelse! Jeg er nu gravid med mit 2. barn og har på fornemmelsen, at det samme gentager sig med endnu en sædestilling. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg skal have kejsersnit igen, skulle dette ske. Ingen kvinder, babyer eller fødselsforløb er ens, og når alt kommer til alt, så er det vigtigste at ens barn er sundt og rask… ønsker dig al mulig held og lykke med lille spir!

 • Hej Mathilde! 💘
  Jeg havde også en lille spir med numsen nederst, og fik også et vendingsforsøg (af den helt store modbydelige slags) i uge 37, uden held, og ville som du sindsygt gerne føde vaginalt. Så jeg googlede “fødselsberetninger i sædefødsel” og læste en 2-3 gode blogindlæg om mødre som havde været stædige og seje, og født på (helt naturlig vis!!) i sædefødsel – så det besluttede jeg mig også for! Mit vand gik 05.50 d. 25/12-17 og jeg blev derfor hentet i ambulance helt stille og roligt da man skal undersøges for om navlestrengen ligger korrekt efter vandafgang – det gjorde den, langt fra åbningen, så alt var i skønneste ordnen! Dagen forløb stille og roligt, og først omkring kl 17 begyndte der at komme veer. Kl 18 havde jeg regelmæssige veer og kom på fødestuen – kl 21.48 var min datter født efter blot 7 min med presse veer, en håndfuld helt fantastiske jordmødre, overlæger, børnelæger mm. Jeg var ikke et sekunder i tvivl om, at jeg var i de aller tryggeste hænder, hvis den lille stædige dame ikke ville ud på de 30 min man får til at presse i, men moderen her var stædig, og samarbejdede med veerne og de søde og kloge jordmødre, og ud kom vores datter i UK stilling, sund, rask og stabil 🙏🏼❤️ En del tror at det er farligt, og at det er egoistisk at ville give det et forsøg at føde vaginalt – det er det ikke! Så længe alle forholdsregler er taget, og du har en håndfuld kniv skarpe læger omkring dig som støtter dig, så ved jeg at du kan! Jeg havde den BEDSTE oplevelse, og jeg håber det samme for dig. Man kommer langt med stædighed og samarbejde med JM og baby 🙏🏼 Held og lykke, jeg hepper på dig!!

 • Hej Mathilde.
  Jeg har før skrevet min historie til dig – i meget korte træk dog.

  Meeeen. Jeg havde siden uge 30 fået at vide af JM, at han vendte korrekt. Jeg var 4 dage efter til 3D-scanning, hvor han vendte med hovedet opad, så jeg tænkte, at han havde vendt sig igen – dog havde jeg ikke kunnet mærke sådan en vending i løbet af ugen.

  5 dage før fødslen var jeg afsted til besøg hos JM i uge 39. Her var der en studerende til stede og de mærkede og lyttede begge to – jeg fik at vide, at han stadig vendte rigtigt og at hovedet stod fast i bækkenet.

  Vi var i haven og jeg skar bed ned, slæbte grene og fjernede ukrudt i forhaven. Om aftenen havde jeg ondt i lænd og mave og jeg sagde til min kæreste, at jeg nok alligevel havde gået lidt for hårdt til den, så aftenen bød kun på sofa og afslapning.

  Kl 2.30 vågnede jeg og gik ud for at tisse, hvor vandet gik. Jeg vækkede min kæreste, ringede til fødegangen og aftalte med hende, at vi skulle snakkes ved igen kl 7, da jeg endnu ikke havde veer.

  Vandet sivede ud af mig, og jeg kunne ikke være andre steder end på toilettet. Kort tid efter begyndte jeg at få veer. Min kæreste sov stadig, da der jo var laaaaaang tid endnu.

  Kl 4.30 ca kaldte jeg på ham, da jeg godt nok syntes, at de der veer kom lidt hurtigt efter hinanden. Han stod op og tog en ve-timer over nogle veer. Der var 1,5 minut imellem og de varede 40-50 sekunder. Jeg bad ham derfor ringe til fødegangen igen.

  Mens vi talte med hende, bestilte hun en ambulance med udrykning, da hun gerne ville sikre sig, at vi kom godt derind. Lige efter det, fik jeg pressetrang. Min kæreste blev best om at hente håndklæder og ligge dem på radiatoren, og så blev han spurgt, om han var klar til at tage imod i tilfælde af, at de ikke nåede frem.

  Jeg gispede mig gennem hver ve, og Ambulancen ankom ca 5.30. Ambulancemanden undersøgte mig og jeg gik ud til båren mellem to veer. Min kæreste tog med, da jeg ville være sikker på, han var ved min side, hvis jeg skulle ske at føde i ambulancen. Vi ankom til hospitalet kl 5.49 (min kæreste kiggede på uret i ambulancen), og vi blev ført til fødegangen. Efter en ve sagde ambulancemanden til mig, at jeg altså ikke var så sikker på, at det var et hoved, der kom først.

  Det strømmede ind med jordemødre og fødselslæge på stuen. Fødselslæge forklarede, at numsen kom først og at man normalt havde tid til at planlægge den slags. Det havde vi ikke den dag.

  Fødslen gik fantastisk (hurtigt) og kl 6.04 havde jeg min dreng i armene.

  Jeg var glad for, at jeg ikke vidste, at han vendte forkert, når nu vi var ude i en evt. hjemmefødsel uden JM. Meeeeen. Jeg var meget uforstående overfor, at man kan tage fejl i så mange uge. Han havde mærke efter mit ribben, og han havde kyllingeben, som de kalder det. De var derfor helt sikre på, at han ikke havde vendt rigtig i lang tid.

  Jeg priser mig lykkelig for at alt gik godt. Og selvom det lyder træls i nogens ører, synes jeg ikke, at fødslen var så slem som forventet. Jeg synes, at smerterne var til at holde ud og arbejde med. Og så glæder jeg mig allerede til forhåbentlig at skulle føde igen.

  Du kan altså sagtens have en god sædefødsel. Om du ved det på forhånd eller ej. <3

  Held og lykke med det hele!

 • Ingen erfaring med hverken vendingsforsøg eller sædefødsel, men blot et råd om at mærke og lytte efter til din egen mavefornemmelse.

 • Kære Matilde
  For 19 år siden var jeg gennem et vendingsforsøg, som lykkes. Jeg var meget bekymret inden, både for en tidligere fødsel og smerter i forbindelse med vendingen. Det var i store træk hverken smertefuldt eller voldsomt. Mest af alt lidt overvældende at barnet bliver vendt og det bliver “taget fat”
  Min datter havde godt hele vejen igennem og blev i maven. Jeg ønsker for dig, at det lykkes og det blot er et lille bump på vejen.
  Kh Lena

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website