Du læser lige nu
Min vægt i graviditeten

Min vægt i graviditeten

Nu er jeg i 3.trimester som er det sidste, vel at mærke. Jeg møder virkelig mange som ikke ved, hvor mange uger man er gravid (40) og hvor mange trimestre der er (3), og det fandt jeg sgu også først ud af, da det var min tur. Det går sgu ret godt. Jeg har ikke de store gener, udover at jeg kan blive overordentlig træt på ekstrem kort tid. Men det har jeg efterhånden lært at rumme – og jeg tager også mine forholdsregler og forsøger at lave minimalt med aftaler (hvilket kan være svært, når jeg nu er selvstændig og lever fra lønseddel til lønseddel, men det går godt og baby er jo vigtigst). Men status er, at jeg har det godt. Og jeg glæder mig. Voldsomt. Jeg mærker ham hver eneste dag, særligt om natten hvor han både sparker, laver loops i min mave og kilder mig med sine hænder. Det er det bedste i verden. Når Kristian kysser maven og taler til ham, så er mit hjerte tæt på at eksplodere af lykke. Jeg er hamrende glad og jeg lapper det i mig. Endelig er jeg lykkelig igen. Det troede jeg aldrig, at jeg skulle være igen. Sommetider får jeg et stik af dårlig samvittighed, for kan man (og man) være lykkelig, når ens lillebror er død? Jeg tænker altid, når den tanke rammer mig, at Rasmus er lykkelig for, at jeg har genfundet lykken.

Det er vildt at tænke på, at det er muligt at finde glæden ved livet tilbage, efter selv den største sorg. Det gør mig glad, og det kan måske trøste dig – give dig håb, hvis du lige nu sidder i et sort dyb.

Nu blev indlægget lidt tungere, end jeg havde tiltænkt. Det skulle jo egentlig handle om vægt. Min vægt. Som jeg jo i mange år ikke, har brugt tid på. Jeg ejer ikke en vægt – og jeg vil ikke have en vægt i mit hjem. Jeg kigger mig i spejlet og mærker på min krop. Dét fungerer for mig. Find ud af hvad der fungerer for dig. Der findes ikke noget rigtigt eller forkert – det er dig som laver reglerne.

Men jeg får mange spørgsmål om min vægt – mest hvad jeg har taget på indtil videre, nu hvor jeg er i uge 30. Jeg var til jordemoder i onsdags, hvor jeg vejer mig. Jeg vejer 74,5 kg og har taget 6,5 kilo på, siden jeg blev gravid. Det er vist ret fint og godkendt. Det kan jo variere meget fra kvinde til kvinde. Det handler vel også om, om du får væske i kroppen, hvor meget du bevæger dig, hvor meget du kaster op (!) og så videre og så videre. Baby tager det, som baby har brug for. Og jeg kender både kvinder som tog 30 kilo på og kvinder som tog 8-9 kilo på.

En del af jer skriver til mig og spørger mig, hvad jeg gør for, at holde vægten nede. Og der har jeg lige brug for at skrive, at jeg altså ikke gør noget for, at holde vægten nede. Jeg spiser hvad jeg har lyst til, jeg spiser når jeg er sulten (og når jeg ikke er sulten, men lækkersulten) og jeg spiser variereret (hvor der også indgår kage, chokolade, kakao, slik og chokoladekiks). Jeg tænker ikke over, hvad jeg vejer og hvad jeg spiser – det gør jeg virkelig ikke. Jeg vil gerne have godt med grønt og frugt her mens jeg er gravid, men det spiste jeg også, før jeg blev gravid, så den vane har jeg egentlig bare holdt fast i. Jeg træner gerne 3-4 gange om ugen, dyrker lidt yoga, cykler gerne fra A-B (sommertider på hende her) og er ret aktiv. Jeg har stadig mange uger tilbage, der kan ske meget – også med min vægt. Og jeg er ligeglad, så længe han har det godt, min elskede lille dreng.

Hvad endte du med at tage på, under din graviditet? Skriv gerne i kommentarfeltet – så kan vi alle se, at det er meget forskelligt og at det er helt okay <3

Kommentarer (51)
 • Jeg endte med at tage 15 kg på. Vejede 60 kg før graviditet, og her 7 måneder efter vejer jeg stadig 8 kg mere end før.. jep har ikke tabt særlig mange af kg. Det kommer vel nok, men ærligt jeg er faktisk også lidt ligeglad. Barslen går med Alt andet end træning 😂 kun ved at løfte baby. Og det er helt ok.

 • Her 30+4 har jeg taget 10 kg på. Har det egentlig okay med det, selvom jeg altid har været den type der gik alt for meget op i vægt osv. Jeg tog 12 kg på med mit første barn – den slår jeg sgu nok denne gang. Første graviditet var jeg også langt mere aktiv end jeg er denne gang, hvilket kan mærkes. Er meget mere besværet denne gang 😕 Men, kroppen er sgu fantastisk og hviler rimelig meget i, at jeg nok skal smide de kilo igen når først lillebror kommer til verden 🤷‍♀️

 • Jeg tog 10 kg på med min søn og 4 år senere 11,7 kg på med mine tvillingepiger. Jeg spiste på samme måde som dig; af nød og lyst og med fornuft.

 • Så individuelt!
  1.gang 10 kg
  2. gang 12 kg
  3. gang 7 kg!
  Jeg spiste hvad jeg ville under alle graviditeter og trænede 3-4 gange om ugen!:)

 • Første gang tog jeg 20 kilo på. Jeg styrketrænede nede 3 gange om ugen, men sidst i min graviditet dukkede min kærlighed for center chokolade op. Og jeg er en pige der bare skal kigge på det usunde så kommer kiloene helt af sig selv🤷🏻‍♀️

  Her anden gang tog jeg 30 kilo på. Jeg havde ikke tid til at træne (jeg ved det er prioritering, men jeg prioriterer min datter når jeg har fri, det ændrer sig nok når hun bliver større og ikke har samme store behov for mig). Så det resulterede altså i endnu flere kilo på kontoen. Min datter er 3 måneder og jeg har tabt de første 17 kilo. Ikke ved at være fanatisk, jeg træner stadig ikke. Men jeg tænker i højere grad over hvad jeg putter i munden. Så mon ikke de kilo nok skal ryge stille og roligt. Min prioritering er i hvert fald ikke træning men fuldamning og tid med mine børn❤️

 • Jeg ramte de +20 kg dagen, hvor jeg vågnede med veer – fødte 23 timer senere..
  Jeg spiste også hvad jeg havde lyst til, jeg motioneret indtil 3 dage før jeg fødte. Men pga MEGET væske i kroppen de sidste 6 uger, var det mere af “pligt” end af lyst. Nu 3,5 måned senere, mangler jeg stadig 7 kg, selvom jeg er ude og gå hver dag..

 • Jeg tog 11 kg på og havde smidt dem alle få uger efter fødslen. Nu nærmer min dreng sig 1 år og jeg har taget 3 kg på igen pga amning og dårlig søvn.

 • Jeg er 36+5 i dag (venter en lille dreng), og har taget 10 kg på indtil nu. Egentlig var jeg ligeglad, men da jeg har været sygemeldt stort set hele graviditeten og deraf temmelig inaktiv, er jeg ret stolt af at vægten ikke er gået mere opad. Jeg spiser og drikker hvad jeg har lyst, på det seneste er appetitten dalende, nok pga pladsmangel. 🙈🤰
  Jeg nyder at følge med, Matilde, og jeg glæder mig til at se lille Spir. 💙😊

 • Jeg skal være den allerførste til at indrømme jeg ikke har nogen ide om hvad jeg vejede før jeg blev gravid og hvad jeg vejer pt (er 22+2). I min første graviditet blev jeg kun vejet ved jordemoderen og hun havde intet at sige, men jeg kan heller ikke huske hvad jeg vejede dengang. For mig er det blot et tal, som ikke viser noget. Min krop har det godt, min baby har det godt og min 4-årig har det godt og holder mig beskæftiget😊 det er alt hvad der betyder noget for mig!

 • Jeg fødte i uge 33 og havde da taget 6 kg på. Lægen var ikke bekymret over at det ikke var så meget. Så længe jeg bare tog noget på og spiste til måltiderne ❤️

 • Jeg er i 33+6 i dag og har taget 9,5 kilo på indtil videre. Som du skriver med kosten har jeg også haft en sund og varieret livsstil med frugt og grønt i forvejen samt træning. Dette har jeg vedligeholdt under min graviditet, men der er også røget kage, winerbrød, cocopops og ostehaps ned i ny og næ 😂. Jeg måtte stoppe min træning grundet bækkenløsning, men laver bækkenøvelser på gulvet hjemme i stuen og sørger for at gå ture og cykle. Dog er dunken efterhånden godt tung efterhånden og det begynder at blive besværligt med cykle turene. Er spændt på hvad vægten siger om 6 uger når jeg har termin. 😂🤞🏻

 • 1. Graviditet 4 kg
  2. Graviditet 10 kg
  3. Graviditet 5 kg
  Trænede ikke og spiste hvad jeg ville, men havde en del kvalme med nr 1 og 3 .

 • Jeg er i uge 24+0 idag og har taget cirka 7 kilo på. Jeg har været ret bekymret for at tage for hurtigt på, og tænker derfor en del over hvad jeg spiser, men prøver også at slappe af i det og lade kroppen styre det 🙂

 • Jeg tog 37 kg på i min første graviditet og 35 i min anden. Med min førstefødte tog ret moderat på indtil jeg ramte uge 30-32 så eksploderede det bare, tog 20-25 kg på i ren væske de sidste 6 uger cirka. Jeg fødte 39+6. Jeg var SÅ ked af at vægten steg og steg og steg, og det bekymrede mig en del. MEN da min søn var knap 3 mdr havde jeg smidt 40 kg, så der var intet at bekymrer sig om… 🙏🏻❤️ Nu har jeg så strækmærker underlige steder, pga alt det væske i kroppen, men sådan er det bare.

 • Hvor ser din mave fin ud 🙂
  Min søn kom til verden to uger før tid og jeg havde taget knap 15 kilo på. Spiste faktisk som jeg plejede, i løbet af graviditeten, hvor jeg tænkte over hvad jeg spiste, men hvor der stadig var plads til søde sager. Havde dog ikke rigtigt nogle vilde crawings ..

  En uge efter fødslen havde jeg tabt de første ti kilo og ellers er de bare røget lidt efter lidt her fire måneder senere. Tænker at lange gåture med barnevognen og amning har en del at sige 😉

 • Jeg blev vejet sidste gang i uge 32, mener jeg. Der havde jeg taget 15 kg på. Jeg gætter jeg, jeg tog omkring 20 kg på i alt. Og de første 15 røg nærmest indenfor 10 dage efter fødslen. Gennem amning kunne jeg mærke på mit tøj, at jeg røg under min før-graviditetsvægt. Min krop har ændret sig efter min graviditet for 3 år siden. Men jeg synes bundærligt, at den er smukkere end før. Jeg har fået bredere hofter og synes selv, jeg ser meget mere kvindelig ud nu ☺️ Jeg kunne godt ønske mig, at jeg nøjedes med at tage 10 kg næste gang. Men altså… det absolut vigtigste er jo, at barnet og én selv har det godt ❤️

 • Jeg er i dag 37+3 og har nu taget ca 10 kg på så regner med at det ender på omkring 11 kg inden han bliver født 😊

 • Jeg vejede 71 da jeg blev gravid med vores ældste. Så tabte jeg mig 5 kg pga opkast…. og begyndte så ellers at få vand i kroppen og tage på (kastede op alle 9 mdr og levede ret meget af cola og pommes). Stoppede med at veje mig da vægten sagde 98,5…… så jo i hvert fald 27,5 kg. Plus de 5 jeg tabte. Plus det der kom på de sidste par uger 😱🤪

 • Ca.20 kg.ved første, havde tabt de 19 igen 8 mdr.efter fødsel uden at knokle rigtigt for det. Denne gang i 16.uge har jeg “kun”taget 2 kg på indtil videre. Men der er jo god tid endnu😉🙈 men man skal altså nyde sin graviditet når det kommer til maden, der er så mange andre ting der er hårdt i stedet.

 • Jeg tog kun 4 kg på og her 7 mdr. Efter vejer jeg mindre end jeg har gjort længe😊. Vejede 86kg før jeg blev gravid og vejer nu 82 kg.
  Held og lykke med resten af graviditeten og når den lille fyr ser dagens lys. Så dejligt at følge med

 • Jeg tog 14 kg på under graviditeten med min søn sidste år. Han er nu 10 mdr. og jeg har smidt 20 kg. Amning er virkelig effektivt! 😂🙈

 • Jeg tog ca. 18 kg på. Var ikke så god til at spise subdt, og jeg havde svært ved at træne fordi mine led blev så bløde og hurtigt gjorde ondt. Dog svømmede jeg 1-2 gange om ugen. Nu er min datter 2 mdr og jeg har smidt 11 kg uden at gøre andet end at amme. Er stadig ikke for god til at spise sundt, og der ryger (for) meget sukker ind. Og træning.. nope, ikke endnu.

 • Med min søn tog jeg 27 kg. på. Allerede dagen efter fødslen havde jeg tabt 14 kg. og jeg endte med at tabe det hele efter et års tid. Meget af det var også væske. Her i min anden graviditet (39+0 i dag) har jeg taget ca. 16 kg. på. Men det bekymrer mig ikke, da jeg ved, at jeg nok skal komme ned i vægt igen. Og hvis jeg ikke når min før-fødselsvægt fuldstændig, så går det også nok. Jej er mor og mor-kroppen kan altså også noget☺️

 • Den første halvdel af min graviditet tog jeg stille og roligt på. Det skal nævnes, at jeg var til den undervægtige side inden graviditet og derfor kunne forvente, at min krop havde brug for at tage mere på end “hvad man anbefaler” (en sætning jer var ved at brække mig over, fordi hvordan fanden skal man kunne styre dét, så længe man spiser sundt, varieret og bevæger sig).
  Endte med at tage 23 kg på og jeg havde det fint med det. Min baby, min krop og jeg havde det godt og jeg eeeelskede min store og flotte runde mave 😊

 • Med min datter tog jeg 18 kg på, hvoraf 10 af dem var på de sidste 2 mdr pga meget væske. Smed 20 kg på halvanden måned efter jeg havde født.
  Med min søn tog jeg 4,5 kg på.

 • Det er satme FLOT!!!😊😊 Jeg tog måske en kende mere på..hahaha jeg endte med at tage 50 kg på.. Det var bestemt ikk sjovt.. En svær svangerskabsforgiftning var helt klart noget af det.. På de første 2 uger som nybagt mor smed jeg 21 kg væske.. Det var VIRKELIG SINDSYGT og se en ny mig hver morgen.. desværre var det lidt for hyggeligt at være hjemme på barsel så de tabte væske kilo røg på som ‘flyttefedt ”. De er kæmpet af igen.. Og nyder nu hvert et strækmærke og hver cm af den ikk heeeeelt så stramme hud.. Det er dog 13 år siden mit livs lys kom til verden.. Kæææmpe knuzzz og dejligt du nyder graviditeten..

 • Jeg tog 11 kg på med min datter Olivia Marie og jeg tabte alle kg indenfor et par dage og endte med at tabe yderligere 3 kg pga. Amning🌸

 • Jeg tog nul kilo på under min graviditet med lillebror (17 måneder før ham fødte jeg hans storebror). Jeg tænkte ikke mig selv som gravid i de første 20 uger, fordi vi imellem de to (ja, selvom de er tæt på hinanden) mistede vi en anden lillebror i uge 16. Så vi turde ikke håbe på for meget. Og da vi så nåede uge 20 vente han ‘forkert’ så jeg havde simpelthen ikke plads til ret meget og lille fyren spiste alt jeg havde af mad og vitaminer 🙈 så jeg vejede 4,5 kg mindre til 8 ugers undersøgelsen end da jeg blev gravid. Men derfor trænger maven stadig til at blive strammet op efter næsten 2 års graviditet!

 • Jeg tog ca. 14 kg. på med den første, og 12 kg. på her anden gang. Jeg har begge gange tabt det hele ca. 14 dage efter fødslen. Min krop er åbenbart ret selvregulerende. Jeg har ikke døjet med væske, men har holdt en anelse øje med ikke at spise for usundt og for store mængder. Jeg træner ikke ret meget. men går og cykler en del 🙂

 • Jeg tog ca. 20 kg på under min graviditet. Jeg var estimeret til at “skulle” tage ca 15 kg på.
  De første fire kg røg på i en intensiv hormonbehandling, som jeg var igennem pga infertilitet forårsaget af årsager hos min mand.

  Jeg begyndte først for alvor at tabe kiloene igen, da min dreng var 9 mdr. Da han var 12 mdr var jeg -2kg fra min før-graviditetsvægt. Jeg ammede i 23 måneder, hvilket for mig også var lidt medvirkende til at holde på kiloene, da jeg ammede virkelig ofte og ikke var væk fra min dreng mere end max 45 minutter de første 6 mdr. Jeg sov utroligt lidt (ofte kun ca 4 timer pr nat, hvis jeg var heldig var de 2-3 timer sammenhængende). Jeg blev så glad, da jeg læste om at søvnmangel også påvirker stofskiftet – for uanset hvad jeg spiste eller ikke spiste, så tabte jeg mig ikke. Fra min dreng var ca 6 mdr gik jeg 6-13 km hver dag, da han sov bedst i en trillende barnevogn 😅💪

 • Jeg er 21+5 og har taget 5 kg på – tror særligt det er bryster (de var meget store før, nu er de kolo-enorme) og vand i fødder og hænder. Spændt på hvor det ender, men prøøøøver at sige, at det er ok!

 • Min vægt fyldte meget i alle mine 3 graviditeter. I den første og sidste tog jeg 5 kg på og i anden; 7 kg.
  Jeg har tidligere haft en spiseforstyrrelse og selv om jeg troede det var et overstået kapitel, må jeg indrømme at graviditetskilo gjorde det svært. Jeg blev ikke decideret spiseforstyrret, men ret påpasselig. Heldigvis var tilknyttet et sårbar team med en smaddersød jordmoder og læge.

 • Uha jeg tog en del på, trods (mange) opkastninger. 22 kg med den første og 28,5 med mit 2 barn 😬🙈 Det tog desværre et par år, før jeg kom helt ned i vægt 😬

 • Min vægt fyldte meget i alle mine 3 graviditeter. I den første og sidste tog jeg 5 kg på og i anden; 7 kg.
  Jeg har tidligere haft en spiseforstyrrelse og selv om jeg troede det var et overstået kapitel, må jeg indrømme at graviditetskilo gjorde det svært. Jeg blev ikke decideret spiseforstyrret, men ret påpasselig. Heldigvis var tilknyttet et sårbar team med en smaddersød jordmoder og læge. Så jeg var ikke alene og havde god support i dem og veninder❤️

 • Jeg blev vejet to dage før termin. Der havde jeg taget 7,5kg på. Tog dog en del væske på indtil jeg fødte 12 dage over termin.

  Jeg var så nervøs i starten for at tage for meget på, fordi jeg ligger lige over normal BMI, og min mor tog 35-40kg på i sine graviditeter. Men tog først på i uge 25, helt uden at tænker over min kost. Cravede kun isvand og stenfrugter, det har nok også haft betydning.

  12 dage efter fødslen var jeg tilbage i mine gamle jeans, dog med en lille blød delle 😉

 • Tog ca 12 kg på første gang og nok ca 17 anden gang. Var meget tynd/slank da jeg blev gravid, og blev opfordret til at tage omkring 15 kg på. Efter første graviditet tabte jeg de ekstra kg i løbet af 10 dage! Og endte med at blive alt for tynd pga af megen amning. Gav derfor rigtig gas under 2. graviditet, så der var noget at tabe af. Det tog så noget længere tid at komme ned på normal vægt anden gang! efter 4 måneder var jeg tilbage ved udgangspunktet.

 • Jeg tog 23 kg. på under min første graviditet – der var en hel del væske, (og nok også en del slik og kage) og de røg ligeså stille af igen, og inden min søn var fyldt et år, var jeg tilbage til min før-vægt 🙋🏻‍♀️

 • 7kg første gang, 8kg anden gang, her tredje gang er jeg halvvejs og har taget 4 kg på. Jeg døjede med kvalme de første 3 mdr så det spiller ind tænker jeg ift vægt da jeg havde svært ved at spise alle 3 gange

 • Jeg tog 13kg på ved vores datter. Her i 2. graviditet bliver jeg kun vejet ved lægen, da jeg ikke vil have det som fokus, men mærke efter om jeg skal gå en ekstra tur eller skrue ned på de søde sager. I uge 25 havd ejeg taget 8 kg på og er i dag i uge 31 og aner ikke hvad jeg vejer 🙈😊

 • Det har været meget forskelligt.
  1. gang tog jeg 25 kg på fik svangerskabsforgiftning, akut kejsersnit 8 uger inden termin og var indlagt længe efter fødsel.
  2. gang tog jeg 12 kg på i en hel normal graviditet.
  3. gang tog jeg 9 kg på fik svangerskabsforgiftning igen og leverbetinget graviditetskløe. Fik kejsersnit 3 uger før termin.

 • Første gang tog jeg 18 1/2 kg på
  Anden gang tog jeg 12 kg på
  Tredie gang tog jeg 10 kg på
  Fjerde gang tog jeg knap 4 kg på

 • Jeg er i uge 24 og har allerede taget 17 kg på, det voldsomt meget syntes jeg selv 😂 det mit tredje barn, med nr 1 barn øget jeg vægten med 9 kg og barn nr 2 næsten 30 kg 😅

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website