Du læser lige nu
Du skal føde-tasken (del 1)

Du skal føde-tasken (del 1)

Der er under 4 måneder til, at jeg skal nedkomme. Eller, deromkring. Jeg har termin i december og jeg glæder mig så meget til at skulle føde. Det bliver det vildeste og jeg håber virkelig, at jeg får en god oplevelse. Jeg glæder mig til at dele den med Kristian. Og til at hilse på den lille baby, som lige pt. sparker mig i højre side. Jeg elsker de små spark.

Og det er noget med, at man skal pakke en taske, når man skal føde. Gerne lidt før den dato, som man regner med at skulle føde. Kristian kom en måned før tid, det samme gjorde min far. Så jeg skal edderbrodermig pakke den taske, 5-6 uger før termin. Det gør mig tryg, tror jeg. Og hvad skal jeg have med? Jeg har spurgt jer. Og i er, som altid, en kæmpe hjælp. Tak! Listen kommer her, jeg skriver alt det ned, som i har skrevet. Så må du selv mærke efter, hvad du har brug for i din “jeg skal føde”-taske. Kom gerne med input og erfaringer, hjælp og dont’s i kommentarfeltet:

 • Mad til Kristian (dén blev nævnt mange gange og jeg har noteret det! Han skal ikke sulte mens jeg er i fødsel ;))
 • intim skylleflaske (altså, jeg har billeder i hovedet, men hvad er det?)
 • badehåndklæde, gerne et stort et af slagsen
 • behageligt tøj til mig til efter fødslen (jeg tænker løst og uden lynlåse og ammevenligt?)
 • toiletpapir (Lambi, siges det)
 • læbepomade da læberne kan blive tørre af al det gisperi
 • drikkedunk (hospitals-glas er åbenbart crap?)
 • sutsko/klipklappere
 • slik (SUKKER!)
 • lanolin creme til brystvorterne (tjek i øvrigt denne kategori hvor der er mange gode bud på efter-fødsels-ting)
 • BIND (der findes en fødepakke her!)
 • egen sæbe til badet efter fødslen
 • hårelastikker/hårbånd
 • egen pude
 • store trusser (jeg har hørt at disse er gode!)
 • deodorant
 • tandpasta og tandbørste
 • børste
 • vandrejournal (jeg vil næsten sætte penge på, at jeg glemmer den!)
 • sygesikringskort
 • ammeindlæg (jeg vil gerne bruge genanvendelige, jeg har fundet dem her)
 • amme bh (jeg leder stadig og venter med at købe, til jeg kommer tættere på termin. Jeg synes dog at de her er rigtig fine og ser funktionelle ud!)
 • rent tøj til din mand/kone/fødselsmakker (da det kan svine lidt, det fødsel der)
 • ammevenlig kjole/top som du kan have på efter fødslen og måske får besøg, noget du føler dig tilpas og fin i (hvis det er muligt efter at have skudt en vandmelon ud af sig..)
 • tykke strømper
 • mobiloplader (gerne en lang en af slagsen)
 • tyggegummi (noget med dårlig ånde efter fødslen, måske også rart med lidt frisk mund?)
 • druesukker (dén er smart!! Dem bruger jeg til træning og de er fandme effektive og giver peps)
 • shampoo og balsam (hvis man orker den form for spa efter fødslen..)
 • morgenkåbe/kimono
 • højtaler (til beroligende musik under fødslen)
 • lidt makeup, hvis du har det bedst med det.
 • dagcreme til ansigtet, måske sådan en “vand på flaske”, tjek udvalget ud her.
 • ønskeliste til jordemoderen (smerteplan, hvad vil jeg gerne have sker under fødslen, vil jeg have badekar etc.)

Og hvad skal jeg pakke til Baby? Det har i også hjulpet mig med:

 • tøj til hjemturen (her virker det til at det er vigtigt, at det er pænt og “noget særligt” og det tror jeg også, at vi gerne vil have. Noget ekstra pænt og måske ikke særlig skide-venligt, nu hvor det er første tur for baby!)
 • 1-2 sæt tøj udover “hjemkomst”-outfittet. Gerne slå-om body, da det kan virke voldsomt for baby at få trukket noget ned over hovedet, lige efter fødslen. I størrelse 50 og 56 da man jo ikke helt kender størrelsen på baby.
 • babydyne
 • nusseklud
 • stofbleer
 • bleer
 • 2 små huer
 • 2 par sokker
 • 1 babytæppe
 • 2 par “handsker” så baby ikke kan rive sig i ansigtet (jeg har købt dem her)

Del 2 laver jeg kort inden termin, hvor jeg har pakket det, som jeg føler at jeg skal have med! Mangler jeg noget? (garanteret…)

Kommentarer (26)
 • God liste😘. Når nu det er i december er det smart, hvis det tøj Kristian tager på/ pakker evt er skjorter, så kan kan bare knappe op, hvis han skal ligge hud mod hud med Spir, istedet for at skulle smide hele trøjen👍😘

 • Vi kom afsted med en vandrejournal, som aldrig blev set 😉 Vi troede, jeg havde plukveer med 5 minutters mellemrum, så vi skulle bare til undersøgelse og hjem igen. 2 timer efter fejrede vi fødselsdag🇩🇰 Skylleflaske, bind, (net)trusser, (hospitals)tøj, toiletpapir, sæbe, håndklæder, tandbørster, tandpasta, bleer, stofbleer, mad, drikkevarer, ammebrikker osv… fik vi på sygehuset. Der er selvfølgelig forskel fra sygehus til sygehus, men det er ikke jordens undergang, hvis man glemmer noget – heller ikke vandrejournalen 😉 Hvis man har glemt noget, så kan man også sende barselsgæsterne på indkøb.

 • Undersøg hvad dit fødested stiller til rådighed til dig, baby og Kristian. Det ved din jordemoder 😊

  I Esbjerg er der f.eks. både store bind til mor, bleer til baby, skylleflaske til tissekonen (trust me, den er nødvendig i dagene efter – ISÆR hvis du brister og skal sys), morgenkåbe til mor, drikkevarer til begge, håndklæder..

  Vi havde pakket ALT for meget. Snacks, underholdning, musik, kamera.. alt muligt crap.
  Vi fik ikke tasken op fra bilen før nogle timer efter fødslen, fordi det hele var meget hektisk. Der gik kun 4 timer fra første ve og til Rune var født – heraf var kun 1,5 time på sygehuset.

 • Nu ved jeg jo, at du skal føde på Hvidovre, og så er der altså en del ting du sagtens kan droppe fra din liste.

  Skylleflaske er ikke nødvendig på hospitalet, da toiletterne på barselsgangen har en lille håndbruser så man kan skylle mens man tisser. Da jeg kom hjem tissede jeg i brusekabinen den første uges tid, så jeg kunne skylle med bruseren mens jeg tissede.

  Du har også kæmpestore fødebind ad libitum til rådighed.

  Trusser; så længe du bruger fødebind, er engangs nettrusserne altså ret geniale.

  Der er ingen grund til at pakke mere end højst nødvendigt. 😊

 • Drop bind! De fylder unødvendig meget og du får alligevel udleveret de kæmpe bind/bleer inkl fræk nettrusse på hospitalet 😅

 • Hej og tillykke
  Ang skylleflaske kan jeg virkelig anbefale at have en. Det er kun til udvendig brug, hvis du skulle være i tvivl. Det er SÅ rart at kunne skylle sig med lunken vand og kan klares på toilettet. Enten en lille flaske, der kan sprøjte en større stråle eller bare et større glas, hvor du kan læne dig tilbage og hælde vandet ned imellem benene, så rammer det hvor det skal. Også bagtil. Jeg har født i USA og i Berlin, hvor de det ene sted havde en flaske og det andet sted et stor plastbæger. Det kunne jeg tage med hjem. Jeg vil anbefale vådservietter til evt tørren bagefter. Jeg fik en hæmoride og der synes jeg det var mest behageligt med en vådserviet og ellers klarer vandet en del af arbejdet. Er man blevet syet er vandet godt til at holde området rent og det er altså dejligt med lidt lunken vand på et måske hævet området.
  Ang ammeBH har jeg altid fået anbefalet uden bøjle. I hvert fald i starten og evt uldindlæg da brysterne ikke må fryse i starten.
  Ang handsker til baby vil jeg fraråde det da baby bruger sine hænder meget bla til at trøste sig selv og vise sult og jeg har altid fået at vide på sygehusene det er bedst de kan mærke sig selv altså huden. Er man nervøs for kradsemærker så nuller eller fil ganske forsigtigt babys negle eller klip meget forsigtigt hvis negl er meget langt ellers kun hvor negl er hvid, da den så er blevet hård.
  Lidt tanker herfra du måske kan bruge til noget. Ellers pøj pøj og fantastisk du glæder dig. Jeg går og er lidt trist ved tanken om måske ikke at skulle opleve det igen efter to børn, da det er vidunderligt at få sådan en baby op på brystet for den første gang.

 • Kan kun slå et KÆMPE slag for uldammeindlæg. Og handsker – til mor!. Du skal føde i december, så er det bare sindsygt vigtigt med begge dele for at forebygge brystbetændelse – det gør sindsygt ondt, og man bliver møg syg af det, jeg har været der, og ønsker det ikke for nogen som helst ❤️
  Til baby ville jeg også pakke en sut, hvis I altså ønsker det som trøster til spir. Mine har alle sammen taget imod den fra dag 1 – og udleveret på neonatal i mini størrelse til de sidste to som er født for tidligt. Baby kan sagtens finde ud af at blive ammet og tage sutten på samme tid 😜😍

  • Enig. Uld ammeindlæg og lanolin i kombination var uundværligt for mig selv i en varm september måned. De føles bare så lune og godt passede på på den måde de værdifulde babser😂

 • Jeg vil foreslå et tæppe i stedet for køredragt, hvis baby skal fragtes i bil fra hospitalet. Det er svært at mærke om selen i autostolen sidder som den skal, hvis der er for meget tøj. Med den første autostol til baby, kan man jo nemt pakke baby godt ind i et tæppe efter selen er kommet på og så bære til bilen 🙂

 • Det her er måske et underligt tip. Men jeg har også sindssygt tykt hår. Og først under fødslen opdagede jeg at min mand ELENDIG til at sætte hår op. Pisse irriterende. Så træn lige Kristian i det😂

  Og ellers har du som mange skriver en del ting i sandsynligvis bare får på sygehuset. Og alt hvad der har været på stuen skal de kassere, så det er ikke tyveri at tage bleer, kompresser (de der små bløde klude til bleskift), kæmpebind osv med hjem 🙂

  Og hvad med at få en af bedsterne til at strikke den første hue (de giver en lille bomuldshue på lige når baby kommer ud, for at holde hovedet varmt). Jeg ved min mor er stolt af, at hans allerførste stykke tøj var fra hendes hånd.

  Og det vi brugte allermest på hospitalet var et lille tæppe min mor havde strikket i merinould (som er meget temperaturregulerende og åndbart – og BLØDT!). Jeg havde det ekstremt varmt, så han kom til at koge på min mave hvis han havde dyne over.
  Tæppet er faktisk den ting vi har brugt allermest. Konstant de første måneder, og stadig ofte nu hvor han er næsten to, og sover i barnevognen hvis det er for varmt til dyne 🙂

 • De BH’er du linker til var jeg meget glad for. Men ikke de første par uger. Måske bliver dine bryster enorme, og måske meget ømme. Der var jeg gladest for seamless. De er også rarere at sove med (for at holde på ammeindlæg). Og lad endelig være med at købe rigtige bh’er før nogle uger efter fødslen, når de lige er faldet til igen 😉

  https://www.mamalicious.com/dk/da/mm/ammetoej/basics/seamless-blonde-amme-bh-20009955.html?cgid=mm-basic-nursing&dwvar_colorPattern=20009955_Black

 • Vi var glade for at have vatrondeller med til at vaske den lille, sarte babynumse med – på vores fødested havde de kun skumklude, og selv de blødeste af slagsen er for hårde til den lille guldklumps bagdel 🙃

 • Undersøg med fødestedet, nogle af de ting der nævnes er til fri afbenyttelse på fødestederne.
  Ellers var min man glad for en avis, da han ikke havde så meget at lave hele tiden 🤣

 • HUSK en ammepude! Den er guld værd. Du er helt ny i dette amme-game og den kan virkelig hjælpe dig. Jeg kunne i hvert fald ikke leve uden min på hospitalet (og derhjemme). Den kan gøre at du slapper mere af under amningerne, da man tit kan spænde op, så der er det rart at vide at baby ligger godt på den, så resten af kroppen kan slappe af (for det gør av av efterfølgende, hvis man har spændt godt op i maaange timer) 😇☺️

 • Jeg har købt amme bh i change. De har sådan en smart service at hvis man gemmer kvitteringen kan man bare komme ned og bytte til en anden str, lige meget om man går op eller ned. Det gælder et helt år. Det er altså værd at tage med når gajolerne kører op og ned i størrelse😂

 • Jeg ved ikke om i skal overnatte? Men vi overnattede 2 nætter, og vi havde 2 natdragter med.. og fandt ud af det var for lidt🙈 han kastede fostervand op om natten, og det endte med han fik en “låne-natdragt” på fra hospitalet og lad os bare sige det det sådan.. en rød slidt natdragt var ikke det fedeste at give sin lille nyfødte perfekte dreng på 😂 (selvom jeg godt ved det bare er tøj)

 • Noget sukkerholdigt at drikke! Juice, saftevand, sodavand…. I hvert fald hvis saftevand er på ordination som i Aarhus. Man bliver sygt tørstig af at føde og har desuden brug for al den energi man kan få indenbords. Kvalme under fødslen er vist ret almindeligt, så det er ikke lige mad, man har mest lyst til.

 • Uh drikkedunk er en god idé – skulle vi da ha tænkt på 🤦🏼‍♀️ Man blir syyygt tørstig af at føde! Tror jeg drak mindst 6L rød saft! Og ja, deres glad er lort på Hvidovre 😅 De er ALT for små!

 • Jeg havde selv fundet en pakkeliste på nettet, som jeg fulgte sådan lidt på gefuhl ift hvad jeg synes lød som en god ide.

  Nu ved jeg jo ikke hvor du skal føde Mathilde, men på Hvidovre hospital, hvor jeg fødte i foråret, der har de tæt på alt det du skal bruge. Jeg kom hjem med en – næste – uåbnet taske.
  De havde:
  – tøj til mor (altså mig 😉)
  – tøj til baby (mens man er indlagt – i mange størrelser, helt op til 74 😳)
  – bleer og vaskeklude osv til baby
  – bleer/bind og nettrusser (det eneste der føles nogenlunde behageligt) – lad være med at medbringe dine egne trusser og egne bind, du får det ikke brugt
  – de har de lækreste og blødeste hospitalsskjorrer som kan knappes og derfor er nemme ift amning, og så er det lige meget hvis de bliver snavsede.
  – de har brusere på alle toiletterne, så man kan skylle istedet for at tørre (derfor tænker jeg intim skylleflaske er overflødig? Tror det er en vandflaske med huller i låget så man kan “bruse” sig ren efter toiletbesøg)
  – de har babydyne og dynebetræk
  – de havde lanolin

  Bonusinfo:
  – Jeg fik et super fif om at købe 1-2 ammebh’er som er sådan lidt elastiske i det. Jeg købte nogle i h&m som er lidt sportsbh agtige, for man aner ikke hvor store brysterne bliver når de er fyldte med mælk og den dag mælken løber til og man føler, at man har et franskbrød under hver arm, der er det rart at have noget med en masse stretch (og så er det surt at have købt en masse, hvis nu amning ikke kan lade sig gøre af en eller anden grund?)
  – tyggegummi fremmer tarmperistaltikken og hjælper dermed hvis tarmene går lidt i stå ovenpå strabadserne

 • Pakkelisten er rigtig fin, og jeg blev selv inspireret af andres lister, da jeg var gravid. Nu er det snart tre uger siden jeg fødte, på Herlev hospital, og jeg kunne have undværet næsten alt, jeg havde pakket.
  Det jeg fik brug for var; amme-bh, graviditets gamacher, en trøje, to bluser, tandbørste, tandpasta, hårdbørste, hårelastikker, hårspænder, shampoo, balsam, balsamspray (havde en fuglerede i nakken efter fødslen + natten derefter) ammeindlæg, lanolin creme, babytæppe, og lidt snacks, samt tøj til baby og kæresten. Jeg havde pakket alt det du også har på din liste og mere til, men selvom vi var indlagt i fem dage, så fik vi ikke brug for det. Hospitalet har bleer til baby, bleer/bind til mor, nettrusser og trusser hvor de store bind kan være i (du har brug for de store bind de færste mange dage efter fødslen), de har dyne til baby, håndklæder, skjorter (som er behaglige og nemme til amning og fantastiske hvis man får kejsersnit), de har vådservietter og stofbleer til baby. Toiletpapiret ved jeg ikke om der er behov for, da jeg fik akut kejsersnit. Og hvis du ikke er sart mht. puder, så er hospitalets altså helt okay. Make-up tror jeg ikke du får behov for/tænker over. Mad til kæresten lyder som en god idé, hvis det kan lade sig gøre. Min kæreste havde heldigvis muligheden for at købe noget på hospitalet, og så passede jordmoderen på mig imens han var væk. Jeg fik selv ristet brød, men var slet ikke sulten. Drikkedunk lyder også ret smart. Jeg drak af hospitalets plastikkopper med sugerør med hjælp fra min kæreste. Man skal drikke meget under en fødsel.

 • 1-2 sæt tøj var for lidt til min datter, der synes hun skulle gylpe og skide på mest muligt tøj hurtigst muligt. Brugte 4 sæt plus det pæne sæt på knap to døgn.

 • Tilføjelse til drikkedunk: Det skal helst være én, man kan drikke af liggende og betjene med ėn hånd. Sådan én bruger jeg under amning, og særligt i starten var den uundværlig. Den ville jeg ønske, jeg havde haft med på sygehuset

 • Vi havde tre sæt tøj med til lillemanden, og det var alt for lidt til to overnatninger. Han sked og gylpede det hele til i løbet af no time 😅

 • Man kan på apoteket købe sådan nogle små ‘plastre’ med kølende og helbredende gel til brystvorterne når du skal i gang med at amme. Mine brystvorter blev meget ømme og sarte af salven, men de plastre fiksede det hele!

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website