Du læser lige nu
Status på Spir

Status på Spir

Spir – det kalder vi den. Dunken, babyen, nullergrisen. Den har mange navne. Men mest Spir. Vi kender ikke kønnet, så derfor ingen han/hun og vi vil ikke kalde den for “den“, det bliver så upersonligt, synes vi.

Og status på alt det her babyhalløj – det efterspørges. Mine “kollegaer” havde varskoet mig om, at baby godt kan give meget opmærksomhed, spørgsmål og gode råd (som jeg som oftest slet ikke har bedt om), men jeg havde slet ikke overvejet, hvor heftigt det er. Jeg har altid forsøgt at få svaret alle – det er umuligt nu. Jeg får så mange beskeder, hver eneste dag. Jeg går ud fra, at mange af dem handler om graviditeten, derfor dette indlæg – lidt status på dét, kommer her:

 • Jeg er nu 15+0, så i uge 16. Jeg er i 2.trimester og det er 13 dage siden jeg sidst kastede op (håber det holder!) og trætheden er ikke nær, så voldsom længere. Jeg kan dog ikke helt det samme, som før graviditeten. Jeg kan sagtens have en dag, hvor jeg er fuld af energi og træner, arbejder, tager til møder, er en overskudsagtigt kæreste (eller, kone er jeg jo nu), men dagen efter betaler jeg prisen. Så jeg skal finde ud af med mig selv, hvad jeg skal bruge min energi på. For den er ikke længere ubegrænset.
 • Jeg aner stadigvæk ikke en skid, om hvad vi skal have købt. Og jeg synes også, at det er vildt kedeligt. Jeg tror at det er en del af processen – så jeg har ikke stress over det. Det kommer nok – men vi er jo også meget forskellige. Nogen googler og læser om autostole i 5 timer, og så er der mig, der ikke anede at man ikke bare kunne bruge barnevogns-liften i bilen også. Det kan man så ikke. Det kommer nok.
 • Kønnet. I er mange som spørger, om vi ved kønnet. Det skriver jeg lige om, i et andet indlæg.
 • Bolig status: Vi bliver boende og lige nu har vi det sådan, at vi tager tingene meget ad hoc. Måske kan man slet ikke det, når man skal være forældre – men det er dét, som føles bedst for os lige nu. Mange har før boet i en 2 værelses med en baby, og vi har tænkt os at prøve. Det er jo ikke for evigt.
 • Graviditets-gener pt.: ligament smerter (nyt ord, som jeg lige har lært. Ligementer er det, som livmoderen hænger i, vist. Og de bliver jo strukket nu). Så har jeg ofte ondt i halebenet, hvis jeg har siddet meget ned, men det er ikke så slemt endnu. Udover det: ømme bryster et par gange om ugen, lidt hævede ben efter en lang dag på hæle og så er jeg forpustet ved selv den mindste aktivitet. Men alt sammen noget, som jeg sagtens kan magte. Efter kvalme, opkast og den usandsynlige træthed, er alt andet en fucking walk in the park!

Husk i øvrigt at jeg laver min helt egen podcast serie: 1+1=3, hvor jeg optager hver eneste uge. Nyt afsnit er ude hver torsdag og der er 3 afsnit ude nu. Jeg tager jer med på rejsen, uden filter. Jeg taler med en læge, en træningsekspert, en solomor, andre gravide, kvinder som ikke ønsker børn, kvinder som ikke kan få børn og så videre. Lyt til den hvor du normalt lytter – du kan bare søge på “1+1=3“. Skriv meget gerne her i kommentarfeltet med tips, ris og ros og ideer til temaer.

Kommentarer (20)
 • Det bedste ‘råd’ jeg nogensinde har fået: husk at butikkerne ikke lukker når du får en baby.

  Det troede jeg jo nærmest de gjorde ved første barn, og havde travlt med at købe ALT inden terminen! Det behøvede jeg jo slet ikke..

  • Enig. Lige med undtagelse af amme-bh’er og ammeindlæg 😳 Det er altså meget rart at have styr på, når man skal ud af døren for første gang – med helt spændte bryster, et blødende underliv og hormoner der banker derudaf. Ved ikke hvor mange gange, min stakkels mand måtte afsted, før det lykkedes, at finde nogle, som fungerede for mig.

 • Jeg er 34+1 (skal konstant regne efter, for jeg dur ikke til at gå op i de tal) og vi har stadig ikke styr på alt det man ‘bør’ ha investeret i. Nok primært fordi jeg ikke kan overskue at købe en masse som vi alligevel ikke får brug for, og jeg synes så nemt man kan blive prakket en masse på. Men altså, jeg tænker at det nok skal gå altsammen, og så kan man jo altid købe det man får brug for hen af vejen 😊 stort tillykke endnu en gang 🤰👶

 • Mit bedste råd: brug RESHOPPER appen! Den er genial og jeg har kun haft så gode oplevelser med den app også har vi sparet penge og passet på miljøet ved at købe genbrug istedet for nyt hele tiden 😀 win-win

 • Jeg vil anbefale Børneloppen i Valby. Det er genbrug og det er billigt😊jeg har købt så meget babytøj til ingen penge, og baby vokser alligevel så hurtigt så alt behøver ikke at være nyt. Man kan få autostole, barnevogne, klapvogne og meget mere. Det er simpelthen en genial ide😃👏🏼Det er dyrt nok at købe ting til baby.
  Det med lysten til at shoppe babyting kommer nok😜

 • Det er mest af alt skønt at være gravid. Og alt det trælse overskygges af det gode.
  Blev mor for snart 5 mdr siden og kan selv huske at andre kom med en masse råd og ting jeg skulle huske/gøre/ikke gøre.. 🙈 jeg holdt fast i at vi tager tingene som det kommer og det er jeg glad for.

  Dog har jeg lært meget til næste gang.
  Fx veer er for sindsyge og de kan komme ud af det blå. F* AV!
  Fx ens mand kan ‘risikere’ at skulle massere i 16 timer i streg – han burde ha øvet sig 😉
  Fx giv ungen en sut så snart mælken er løbet til!! Det er UMULIGT hvis man, som os, venter til 1 md som SP anbefalede.
  Fx Få en masse ekstra hospitalt trusser med hjem – de er GULD værd !!
  Fx gå mere op i udstyr – det ku ha gjort livet lettere – slyngevugge især! Det er pengene værd!
  Fx Dit barn er helt unikt og skal nok lære alt det ‘den’ skal, når den er klar. Ingen panik.

  Og sidst men ikke mindst (og den kæmper jeg stadig med) STOL på dig selv og overskrid ikke dine grænser og hvad du synes er bedst for dit barn , selvom andre ikke kan forstå det! Og bebrejd ikke dig selv eller få dårlig samvittighed når du er ved at knække sammen af træthed og bare har lyst til at gi din guldklump væk.

  Så her var alligevel lidt råd og evt også emner fra en træt førstegangs mor.

  • Det er sjovt som man vil rådgive forskelligt – og det viser jo bare, at man skal tage udgangspunkt i sig selv og mærke efter, hvad man har behov:)
   Vi er modsat dig stjernelykkelige over at vores to børn ikke har brugt sut, og vi ville aldrig bruge en slyngevugge. Jeg brugte heller ingen hospitalstrusser.

   Man er superforskellige og det er babyerne også:)

 • Spændende og hyggelig podcast, også som single og ikke-gravid. Du er bare skøn at lytte til, og du er vildt inspirerende.
  God dag herfra! Og stort tillykke med de mange dejlige ting, der sker lige nu!

 • Jeg havde det på samme måde! Vi købte stort set intet før jeg gik på barsel i uge 32, udover barnevogn (der kan være ventetid), og det gik helt fint ☺️ Hent et katalog i babysam eller ønskebørn, der er en “indkøbsliste” den brugte vi, og manglede intet 👏🏼

 • Et godt tip er også at google hvad man ‘egentlig’ har brug for. Jeg fik spat af alt der var skruet helt op i pris bare fordi der var sat ‘baby’ foran, fx babyvaskefad. Brug en skål osv

  • Eller hvis der er plads, så stil puslebord ved siden af en håndvask, det er sgu noget nemmere (for mig), i stedet for at skulle balancere med et fad der hvor puslepladsen nu er. Jeg er LYKKELIG for at have en puslepude på et bord i bryggerset ved siden af håndvasken. Et skab ovenover og så er der hvad jeg skal bruge. Men det er bare at finde det der passer jer. Og nej, I behøver ikke købe alt hvad der på de lister på nettet. Spørg en veninde der måske for kort tid siden fødte, og spørg hvad de essentielle ting for dem var. Alle er forskellige og har brug for forskellige ting ❤️

 • Hørt hørt hvad angår Reshopper appen og Børneloppen i Valby. 95% af vores babytøj er købt der.. har fået det fineste og blødeste kvalitetstøj til en brøkdel af prisen!

 • Vi boede i en to-værelses på 56 m2 indtil vores datter var 2 år og 9 måneder… det var virkelig ikke et problem. Man fandt løbende på smarte opbevaringsløsninger… og hun havde både dukkeseng, -klapvogn, Legekøkken og meget andet… det går nok det hele! ♥️

 • Spændende med emner til podcast – dejligt at du arrangerer varierende emner. Jeg ærgrer mig over at ikke kunne følge med da jeg er døv. Så hvis du skulle have overskud, ville det være fedt med samme emnerne fra podcast oversat til det skriftlige her på bloggen på et senere tidspunkt.

  • Ja præcis, så vidt jeg ved, følger virkelig maaaaange, MANGE døve dig på Instagram og bloggen fordi de ligesom jeg, synes at du er oprigtig, enormt dygtig til at sætte ord på de tabulagte emner og meget mere. Og så er du også ret fantastisk!

   Så håber også på en tekstversion af dine podcasts

 • Intet problem med barn i en toværelses. Vi bor med vores store dreng på 2 år i en lille 56 m2 lejlighed. Det er så dejligt hurtigt og nemt at rydde op, når lejligheden ikke er større!

 • Hej Matilde.

  Jeg ved ikke, om du allerede har snakket om det eller om du har planer om at snakke om det i podcasten (jeg har kun nået at høre ét afsnit). Men jeg synes, det kunne være fedt med noget snak om de tanker, man måske gør sig som par eller som kvinde inden man beslutter sig for at prøve at blive gravide. Måske sammenlignet med de tanker man har mens man prøver og de tanker og bekymringer der opstår, når man så er blevet gravide. Vi arbejder selv på sagen og har været i gang i hvad der føles som lang tid. Jeg havde læst så mange steder på nettet inden vi begyndte, at det sagtens kunne tage 1 år eller mere at blive gravid, og at det i så fald var helt normalt. Men jeg tænkte, naiv som jeg er, at jeg jo er en kvinde i min bedste alder, så selvfølgelig ville det ske hurtigt. Nu er der snart gået 10 måneder siden vi begyndte, og jeg har haft virkelig svært ved at forene mig med tanken om, at det er helt normalt og at det ‘kommer når det kommer’. Det er som sådan ikke fordi, jeg gerne vil planlægge det hele og have alt til at falde på et bestemt tidspunkt – det må virkelig gerne ske, når det bare sker – men jeg er bare overrasket over, at jeg sommetider kan få følelsen af, at være forkert. At jeg faktisk (selvom vi ‘kun’ har været i gang i 10 måneder, og der er nogle par der prøver flere år), kan få en hel frygt for om vi overhovedet kan få børn, om vi overhovedet er i stand til det. Der er simpelthen så mange bekymringer allerede forbundet med det at tage beslutningen om at ville prøve. Måske fordi vi så gerne vil det, og det er jo godt. Men hvordan finder man ro i bare at være tilstede i nuet og nyde det man har? Også selvom det ikke inkluderer en gravid mave eller en baby på armen. Jeg prøver virkelig at fokusere på andre ting i mit liv; at lave god mad, træne og passe mine studier. Men den konstante spørgen fra de nære veninder om projektet, minder mig hele tiden om, at jeg jo ikke er gravid. At se og høre om andre der bliver gravide i første, andet eller tredje hug, kan få mig til at tvivle på mine egne evner som kvinde – vildt åndssvagt, ja. Og så er der den dårlige samvittighed der rammer mig, når man jo godt ved, at der er andre kvinder, som går igennem fertilitetsbehandling, og nogle som aldrig bliver gravide trods det.
  Det blev alt for langt det her, men jeg synes bare, der er så meget, man kan snakke om, der omhandler tiden op til at man står med en positiv graviditetstest i hånden.

  Tak for en god blog, og fordi du lader os følge med. Og den fine podcast, som jeg nu vil nuppe 2. afsnit af.

  VH. C

  • Hej C,

   Jeg staar i praecist samme situation som du lige nu. Skriv endelig en email, og saa kan vi maaske fortsaette samtalen der, hvis du har lyst 🙂 (mona-moeller@hotmail.com)

 • Fødte begge mine børn, mens vi boede i en 2-værelset og blev boende til de var 2 og 5 år. Har aldrig overvejet, at det var et problem 😀
  Har heller aldrig interesseret mig for udstyr og vi havde heller ikke bil, så behøvede ikke at vide så meget om autostole. Så vi er mange, der tænker som dig – du er bestemt ikke alene 😀❤️ Køb det du synes, resten skal nok komme.

 • Er selv gravid 39+Something – og NØJ hvor skal man høre på mange ‘gode’ råd fra alt og alle. Mit bedste råd (ironisk nok…) i den situation er at tage det med man kan bruge og lade alt andet gå ind af det ene øre og ud af det andet.

  En af de værste ting, synes jeg, er alle dem der skal røre ved maven. Hold dog nallerne væk. Det er som om en gravid mave er allemandseje. De bliver så forargede når man rører tilbage 🤷‍♀️

  Og så korser jeg mig over de folk der siger ‘det er det største i kommer til at opleve’, ‘ingen kærlighed er større’, ‘I må glæde jer helt vildt’ —- alt sammen ting, hvor jeg tænker, at det skal vi nok selv finde ud af, om det er sådan vi har det. 🤷‍♀️

  Det er helt okay at have sine egne meninger og holdninger. 😊 og at sige fra når der er behov for det! 😊

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website