Du læser lige nu
Sådan havde jeg tænkt det vs. sådan er det

Sådan havde jeg tænkt det vs. sådan er det

Billedet er fra Rom, hvor vi godt vidste, at jeg var gravid og hvor det liiige kunne anes. Måske også fordi jeg spiste pasta som et svin og fik 2 is om dagen. 

Jeg havde forsøgt, at forberede mig på det – men jeg er helt forbavset over, hvor mange beskeder jeg får dagligt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Og jeg får i forvejen omkring 100 beskeder, hver eneste dag. Både mail, directs og beskeder på facebook. Jeg har for længst opgivet, at følge med. Jeg forsøger virkelig at svare – men det er meget svært for mig, at nå dem alle. Og nu – er det gået amok. Og tak! Det skal ikke læses som brok – for jeg elsker, når i skriver til mig. Jeg kan bare ikke helt nå, at svare jer alle sammen. Men jeg arbejder mig igennem bunken! Hvis du kommer med et tip eller et godt råd, så kan jeg godt finde på, at sende et hjerte. Det betyder tak og at jeg har læst din besked. Så ved du det!

Det er umuligt at forberede sig på, hvad en graviditet gør ved dig. Sådan har det i hvert fald været, hos mig og i min krop. Jeg anede ikke, hvad træthed er. Det ved jeg nu. Og jeg ved garanteret ikke hvad det er, i forhold til at have et spædbarn. Det kommer jeg så til, at lære. Snart. Jeg anede ikke hvad det vil sige, at have kvalme hele dage. At være forstoppet i flere uger (on/off, naturen går alligevel sin gang, nuvel). Jeg anede ikke en skid. Jeg ved en lille bitte smule nu, og jeg er først lige gået i gang med det her baby-byggeri.

Jeg havde tænkt mig det helt anderledes – og indlægget her skriver jeg både til dig som er gravid, men også til dig, som måske, har alle mulige (og umulige) forventninger til dig selv. Som du ikke får indfriet. For det er okay. Og det sker. Livet sker. Du kan have de bedste intentioner, men der er også travle, dumme dage. Hvor det hele ikke giver mening. Og når du så ikke opfylder dine egne krav – så har du endnu en grund til, at banke dig selv oven i hovedet. Og det er noget som jeg, endnu engang, har måtte sande under dette baby-byggeri.

Fordi. Jeg havde jo tænkt mig følgende:

 • Grøntsager HVER dag.
 • Juice (hjemmelavet, selvfølgelig) HVER dag,
 • Masser af vand,
 • Masser af motion og bevægelse (de dage jeg ikke træner, skal jeg gå en lang tur),
 • Sove 8 timer,
 • Spise de rigtige vitaminer,
 • Spise 100% økologisk,
 • Ikke bruge nogen former for parfume eller parabener,
 • frisk luft hver dag,
 • ikke gøre rent med rengøringsmidler,
 • støvsuge ofte, da det anbefales til gravide,
 • cykle med hjelm,
 • og så videre. Du ved – Helse-agtig. Som jeg var engang.

Faktum var og er og bliver:

 • jeg spiser grøntsager, men sgu ikke hver dag. For jeg har dage, hvor jeg har kvalme og er forstoppet og hvor jeg fucking ikke orker gulerødder.
 • jeg drikker juice, men ikke hver dag. For jeg er så træt, at jeg ikke altid kan overskue projektet. Og visse dage har jeg slet ikke lyst til, at drikke flydende frugt og grønt.
 • jeg får drukket godt med vand (hjælper også mod forstoppelsen, i øvrigt). Men jeg pendler i forvejen til og fra lokummet fordi blæren allerede leger med mig. Så sommetider orker jeg ikke, at indtage mere væske. Det er en skrue uden ende.
 • jeg får trænet og jeg er enormt aktiv, men de dage hvor jeg ikke er, gider jeg ikke at slå mig selv oven i hovedet. Jeg bygger en baby pt. og det kræver sin kvinde. Og det går nok. Og det gør det også for dig, de dage hvor du ikke orker det. Det skal give overskud, i min optik.
 • jeg sover. Mere end 8 timer, som oftest. De nætter jeg ikke gør, forsøger jeg at tage det stille og roligt, i løbet af dagen og gå tidligt i seng. That’s life. Det går jo nok.
 • vitaminer. Hvilken jungle. Jeg har dog været så heldig, at indgå et samarbejde med Berthelsen, som har hjulpet mig enormt meget og har skrevet dette indlæg om, hvilke produkter jeg tager. Læs det her. Men! Spis varieret (så meget, som du orker) og hvis du f.eks. er mega træt, uden at det giver mening – så undersøg, hvordan du kan ændre det – eventuelt med vitaminer. Jeg har altid taget vitaminer, så det er naturligt for mig, men det behøver det ikke at være for dig.
 • økologi. Jo jo, det er da nok det sundeste. Jeg har altid spist meget økologisk. Men altså. Hvis jeg har lyst til agurk, og de ikke lige har den i Netto, så spiser jeg den ikke-økologiske og det er så fint. Køb det du har råd til, og prøv at lade være med at få dårlig samvittighed, hvis du kværner ikke-økologisk.
 • parfume sprøjter jeg kun på tøjet. Det har jeg faktisk altid gjort. Men. Jeg har endnu ikke fundet en “ren” shampoo, som fungerer for mit garn. Det bliver simpelthen ikke rent. Så jeg gør det jeg kan for, at baby ikke får alt for meget parfume og parabener, men jeg vil ikke gå all-in på Helse. Måske det kommer. Men lige nu er den shampoo jeg har på badeværelset, ganske fin.
 • frisk luft. Jo jo, det får jeg da dagligt, mere eller mindre. Men altså. De dage hvor jeg ørler, der kommer jeg sgu ikke meget ud. Og man kan jo så i øvrigt diskutere, hvor frisk luften er i indre by.
 • jeg gjorde rent med Ajax igår. Med handsker. Det er fint nok.
 • jeg har støvsuget et par gange, efter jeg fandt ud af, at jeg er gravid. Kristian støvsuger mest. Men det sker ikke så ofte, som jeg havde sat mig for. Og vi lever sgu endnu!
 • cykle med hjelm. Flot, Helse. Der skulle så en graviditet til, for at du tog dig sammen. Kristian tvang mig faktisk, så jeg erhvervede mig den for et par uger siden. Jeg er 31 år. Pinligt. Men nu købt og jeg bruger den HVER gang jeg cykler. Den vil jeg sgu ikke gå på kompromis med!

Ergo: jeg gør det så godt, som jeg kan. Og det er godt nok. Det hele skal nok gå. Baby har det godt – jeg har det godt. Hvis du ikke er gravid, men måske sætter barren alt for højt for dig selv – så kan du måske bruge mine kommentarer til det hele. Det er så nemt, at gøre noget forkert. Du kan altid finde noget, at få dårlig samvittighed over. Prøv at lade være. Du gør det så godt du kan, ingen kan bede om mere – heller ikke dig selv <3

Kommentarer (10)
 • Der findes altså heller ikke noget mere dumt og egoistisk (ja, nu er jeg lige helt ærlig!), end at cykle uden cykelhjelm når barnet sidder bagved MED cykelhjelm på.

  • Jo. Det gør der faktisk. Jeg har set en far køre med cykelhjelm, hvor det ca 2-årige barn bagpå i en børnestol sad uden hjelm. 😠

 • Bsre rolig blæren driller i starten grundet øget tryk i starten men forsvinder vel rundt uge 15. For mig kom det igrn i færste graviditet og i anden kom det aldrig igen . Man kan ane det hvis man vil, livmoderen er først efter uge 12 over skambenet, det andet er så charmerende dom dine tarme der er ved st rykke sig op for at gøre plads til din livmoder. Du kan overveje magnesia, det har stor effekt også efter fødselen. For passer du ikke på ender du med noget så skønt som hæmorider, så drik du vil hellere gå til toilettet en ekstra gang end at få besøg af en hæmoride under graviditeten eller efter fødselen.

  Et råd og det var et jeg var glad for jeg havde trænet. Vejrtrækning til fødselen desto mere du træner, desto mere sidder det på rygraden til når det gør ondt går du over o det pr. Automatik, første gang havde jeg ikke træner det, og de gjorde mega ondt veerne, endte i AKS. Anden gang havde jeg trænet dem og udvidede mig 8 cm på 20 min, var så glad for jeg kunne trække vejret korrekt og samarbejde med min krop, trænede det allerede fra uge 12 hver eneste dag og det betalte sig i den grad.

  Men husk det skader ikke, ikke at være fanatisk, dit barn skal nok blive sundt og rask alligevel. Lyt til kroppen, jeg kunne færste gang ikke gå 200 meter fra uge 18 fordi jeg trænede for meget inden og ikke lyttede, anden gang kunne jeg alt frem til fødselen men havde msnge dage hvor jeg bare lå på sofaen og så Netflix, og NYD det, for pludselig er du oppe 4 gange om natten og skifter ble 10 gange i døgnet og har et barn hængende i brysterne konstant.

 • Har du været til nakkefoldsscanning?

  Jeg er gravid (uge 6) og synes der er lang tid til scanning. Har svært ved at tro jeg virkelig er gravid. 🙂 Eneste tegn er træthed og lidt ømme bryster (+ udeblivende mens. og positiv test selvfølgelig)

 • Hej Matilde!
  Stort tillykke med graviditeten! Jeg vil lige komme med en anbefaling angående naturlige shampooer: jeg er SÅ glad for Rudolph Cares Herbal Mint Shampoo. Jeg har ret fedtet hår og den shampoo kan sagtens vaske det rent. Den er ret pebret, men såå lækker og en dejlig hverdagsluksus, som jeg synes man skal unde sig selv 🙂 derudover er deres balsam også virkelig skøn!

 • Purely Professionsl laver hamrende gode shampoos uden alt muligt gejl. Kan også anbefale deres babyshampoo til når bebs kommer. Deres hudpleje er også mega godt.

 • Prøv rasul til dit hår. Det er noget skørt noget, men det er the shit. Jeg bruger den fra Urtekram – og har lige så tykt hår som dit. Try it.

 • Hej Matilde,
  Tillykke til jer begge to, er SÅ glad på jeres vegne!! <3
  Jeg så du skrev, at du var plaget med forstoppelse pga jern, prøv dem der hedder Aminojern i stedet for, de er mildere for maven og du trænger ikke at tage 4 tabletter om dagen, én er nok.

 • Jeg husker jeg blev meget overrasket over hvor ENORMT træt man kunne blive som gravid. På et tidspunkt vurderede jeg helt seriøst at bestille en taxa til de sidste 300 meter hjem fra arbejde. Jeg tror jeg kunne have faldt i søvn på de brosten jeg gik på.

  Fortsat god graviditet! Spir får de bedste forældre! ❤️

  PS. For mig var fødslen en vildt god og sej oplevelse! Så den skal man ikke frygte på forskud. Det bedste råd jeg kan give til den, er det jeg selv fik, slap så meget af i kroppen du kan (specielt kæben der vistnok er direkte forbundet til underlivet) og lad kun den ene store “livmodermuskel” arbejde 🤘🏻

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website