Du læser lige nu
Når kærlighed ikke er nok.

Når kærlighed ikke er nok.

Jamen så længe i elsker hinanden. Så skal alting nok løse sig!“. Sådan sagde en veninde til en anden veninde, for et par uger siden. Og jeg har tænkt på den sætning, mange gange siden. For jeg ved, at det ikke passer. Det gjorde det i hvert fald ikke for mig. Der var kærlighed og den var stor og den var intens og den er evig, for han vil for evigt bo i mit hjerte. Men kærligheden var ikke nok.

Kærlighed er ikke nok. Kærlighed er meget, men ikke alt. Sådan ser jeg i hvert fald på det. For jeg elskede min ekskæreste og han elskede mig, men det var alt for svært for os, at forblive sammen. Kærligheden imellem os, var ikke nok. Og det var hårdt at indse og hårdt at mærke – brutalt, faktisk. Jeg har skrevet meget om kærestesorg, sorg generelt og det at miste – du kan altid søge efter det, her på bloggen (helt oppe i toppen). Og jeg skriver om netop dette, fordi der er så mange af jer, som får jeres hjerte knust for tiden. Der er i hvert fald mange af jer, som skriver til mig at jeres hjerte er sprunget til atomer. Jeg føler med dig. Jeg kender udmærket følelsen og jeg kan, så nemt, finde tilbage til dét sted. Jeg glemmer det aldrig. Følelsen af, at blive valgt aktivt fra, af et andet menneske, som før har været hele din verden. Av. For. Satan. Du er ikke alene. Husk det! Jeg har kæmpet og jeg kæmpede længe – nu er jeg på den anden side. Men jeg husker tydeligt hvordan det føltes, at være på den anden side.

Mange skriver om jeres knuste hjerte – bliv endelig ved med det. Jeg vil forsøge at svare alle, men jeg får så utrolig mange beskeder, hver eneste dag – men jeg vil virkelig gøre mit bedste for, at svare dig.

En del af jer spørger også, hvordan jeg kom videre og hvordan jeg tør at stole, på en mand igen. Det kræver næsten et indlæg for sig selv – og det skal dette indlæg ikke handle om.

Så for at gå tilbage til, hvor jeg startede. At kærlighed ikke er nok. Det lyder så uromantisk og hårdt og måske også bittert og pessimistisk. Men det er min erfaring. Kærlighed skal kombineres med timing, med prioritering og med hengivenhed. I starten af året havde jeg en hæsblæsende romance. Der var kærlighed, men ikke hengivenhed. Derfor gik det itu. Eller, derfor gik det også itu. For der var eddersparkemig også mange andre ting, som ikke fungerede. Hengivenhed er blevet et vigtigt ord for mig – når det kommer til mit eget parforhold. At turde at give sig hen. Det er ægte kærlighed for mig. For mig handler det ikke kun om forelskelse og kærlighed – men også om hengivenhed og tillid. Men måske hører de to ord sammen med kærlighed? Måske er det kærlighed, når man elsker, har tillid og giver sig hen? I så fald – så er det netop dét, som jeg oplever lige nu. Jeg ved, at kærlighed ikke er nok. Der skal vilje til – du skal kæmpe for det. Du skal prioritere. Du skal ville det.

Da jeg var helt ung, tænkte jeg at kærlighed altid var nok. Jeg er blevet klogere – og det er faktisk rart. For jeg ved også, at det ikke er nok for K og jeg, at jeg er hamrende forelsket i ham og at jeg elsker ham, men jeg skal også have tid til ham, skabe tid til ham. Jeg skal også give mig hen. Og dét er måske den største udfordring. Det er faktisk nemt at forelske sig – har jeg fundet ud af. Det var i hvert fald nemt (og umuligt andet) med K. Men at give mig hen, til et nyt og semi-fremmed menneske, der ligger udfordringen! Og netop dén udfording, er mange af jer nysgerrige på – og jeg vil hurtigst muligt lave et indlæg, med dét tema.

Hvad tænker du? Er kærlighed nok?

Kommentarer (16)
 • Kære Matilde
  Jeg vil takke dig for igen, at skrive et indlæg som sætter sig fast og som får tankerne sat i gang. Dit indlæg er så relevant, og hjælper mig til at sætte ord på mine følelser og parforhold. Det er min opfattelse at kærlighed ikke er nok, selvom jeg op til flere gange har ønsket at det var. Kærlighed kan gøre at man kan komme langt, men der skal mere til hvis man skal gå hele vejen.

  Tak for dig!

 • Kærlighed er IKKE nok. Nogle gange rammer livet med lidt for mange udfordringer og smerte, og så betyder det ikke noget, at man er to der elsker hinanden meget hårdt. Har oplevet venner miste et barn og gå fra hinanden. Et andet par pga langvarig fertilitetsbehandling uden held. Eller et langdistance forhold hvor kærligheden betød mere savn og tristhed end glæde når de endelig så hinanden. Og jeg selv, da min daværende kæreste blev psykisk syg. Jeg blev ved ham i to år, men til sidst var jeg også ved at ryge ned i et sort hul sammen med ham. Det gjorde så ondt at måtte indse, at jeg måtte forlade ham for selv at forblive rask. 💔 Så man kan have nok så meget kærlighed. Det er livet og dets omstændigheder der giver rammerne for kærligheden og dens muligheder.

  • Du rammer virkelig hovedet på sømmet med din kommentar. For det er så rigtigt – kærlighed kan sagtens være ægte, oprigtig, fantastisk og alt muligt andet, men af den ene eller anden årsag alligevel ikke være nok til at gøre to mennesker lykkelige sammen.
   Det er hårdt og brutalt at indse, men ikke desto mindre sandt – jeg har lært det på den hårde måde og glemmer det aldrig💔

 • Min mor har altid fortalt mig, at hvis kærligheden er er der, så skal det nok gå. Det er det råd, som hun har levet ved. Hun har været gift med min far i 18 år, og været kærester med ham i 25.
  Jeg tror på, at hvis kærligheden er der, så kan man alt, men hvis kærligheden kun er der lidt, eller man måske har været i tvivl i et stykke tid, så er der ikke “a chance in hell”.

 • Jeg står selv i en situation nu, hvor jeg føler at kærlighed ikke er nok.. Der foregår noget i min kærestes liv, som han mener han skal klare selv. Han kommer meget tæt på i et par uger, for så at trække sig i flere uger og slet ikke vil røre mig. Han siger, han elsker mig. Jeg kæmper – meget.. Og jeg elsker ham.. men jeg ved ikke, om det er nok mere.. Jeg er i tvivl. Hvis han elskede mig, så ville han vel have lyst til mig hele tiden og fortælle mig alt.. Jeg er smask forvirret, for i min verden kæmper man for kærligheden. I min verden er det altid en prioritet.. Men måske det bare ikke er nok i det her tilfælde. Det trækker mig ned, at han ikke kan finde ud af det han skal finde ud af og ikke vil involvere mig i det..

  • Det lyder lidt som min situation, set bort fra at han før jul sendte en SMS om det var forbi. Efter et år som kærester, 16 år bekendtskab, de sidste 10 år som tætte venner og 7 år med on/off romancer.. føj det gør ondt, jeg er såret, ked, bekymret, vred og tusinde ting der i mellem.

 • Hvordan skriver jeg lige det her ned uden at lyde totalt arrogant og megatræls? Nå, men Matilde, jeg knuselsker din blog (!!!) og alt hvad du står for, det er derfor, jeg trofast følger med. MEN åh gud hvor ville jeg ønske at Miriam lige kunne give dig et lynkursus i kommatering 😂 det skærer i mit grammatik-hjerte at læse dine indlæg sommetider, og det er super ærgerligt, når nu indholdet er vigtigt. Ej sorry for en totalt ligegyldig kommentar i forhold til dette indlæg, men jeg måtte simpelthen bare lige komme med det forslag 😂 Hav en skøn dag!

  • Åh altså.. Jeg har tænkt det samme. Det ødelægger lidt selve læseforståelsen, men ikke selve indholdet, som jo gang på gang på gang er fantastisk. 🤭 ❤️<3

  • Hæhæ – skæg kommentar! Tak for ros og kritik, men kommaer kommer jeg sgu aldrig til hverken at kunne eller gide at kunne. Ord er det vigtigste for mig og jeg tænker at det jeg skriver kan forstås, selvom at kommaerne er skøre 🙂 God weekend! Kram M

 • Som den der også er blevet valgt aktivt fra, kan jeg så også sige at kærlighed ikke er nok.
  Jeg havde en kæreste som valgte mig fra, da han fik en personlig krise og gik ned med flaget. På trods af at vi stadig elskede hinanden, valgte han at han ville klare denne krise selv, og han ønskede derfor ikke at involvere mig i hans tanker, følelser og nedtur. Jeg fik intet at vide, udover at han bare havde det mega dårligt.
  For satan hvor gjorde/gør det bare ondt.

 • Elsker din blog og dine kloge OG mega-ærlige ord, og dine kommaer står da præcis hvor de skal 👍🏼🤣✌🏻

 • Kære Matilde
  Nej kærlighed er ikke nok. Man skal inviterer modparten indenfor ligesom man skal inviteres ind i modpartens liv. Det kræver at man tør, at der er en tillid, at man ikke er bange for at blive såret, at man vil dele og prioriterer tid sammen. Det har jeg lige lært 💔

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website