Du læser lige nu
Kærestesorg

Kærestesorg

123

Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft voldsomme hjertesorger. I virkeligheden er der ikke så mange hemmeligheder om mig, de er i hvert fald få. Jeg hader alt der er tabubelagt og jeg vil være relaterbar og almindelig. Det er dét jeg vil vise dig som læser med og som følger mig. At jeg er helt almindelig, ligesom du er og det er faktisk ret fedt at være almindelig. For det er du allerede – ergo skal du ikke kæmpe for at blive noget andet, end det du allerede er. Hashtag smart, hashtag nemt.

Nå – men altså tilbage til hjertesorgerne. Dem har jeg lidt af – mere end jeg troede muligt. Inden det ramte mig, tænkte jeg, at de piger jeg kendte som påstod, at de havde et knust hjerte -de overdrev. Og at der jo er mange fisk i vandet og kom nu videre, for faen. Nu. Er jeg blevet klogere. For hvem gider at fiske efter andre fisk, når den fisk du har øjnene på, er blevet fisket op af en anden? Og hvem kan?

Og jeg får så mange henvendelser fra piger og kvinder, som står midt i katastrofen. Som står midt i at være blevet forladt. Det gør ondt i hjertet bare at skrive. For jeg kender følelsen, følelserne. Jeg kunne skrive en bog om hjertesorg. Jeg gik ned af hjertesorg. Jeg kom på psykiatrisk afdeling, jeg drak mig fuld, ofte alene. Jeg var destruktiv med mænd og jeg sejlede. I to år. To år. Og. Nu er der snart gået 3 år. Og jeg har endnu ikke været lykkelig endnu. Jeg ved at følelsen kommer, men jeg har ikke set noget til den eller følt den, siden mit hjerte blev knust. Det handler ikke så meget om min ekskæreste, det handler om at jeg har mistet troen på mænd. Jeg har mistet troen på kærligheden. Jeg har mistet min naivitet. Det kender du sikkert alt sammen, hvis du har fået dit hjerte knust. Men hvad skal du stille op? Hvad kan man gøre? Hvad gjorde jeg?

Jeg skriver altid til de piger og kvinder som skriver til mig, at jeg ikke har nogle råd. Eller nogle løsninger. Men alligevel prøver jeg her at skrive, hvad der hjalp på smerten, da det var værst for mig:

 • Del dine tanker og din sorg. Med dine forældre og dine veninder og venner og hvad du ellers har i din omgangskreds. Det er ikke pinligt og de fleste kender det eller har været der hvor du er, engang. Alle kender til hjertesorger – mere eller mindre. Så du må gerne sige det højt og det hjælper. Det hjælper at dele det og det gør ensomhedsfølelsen mindre. Tal så meget om det, så du til sidst er ved at kaste op af at høre på dig selv.
 • Slet ham/hende fra samtlige medier. Ja – også instagram og snapchat. Du får intet ud af at se, hvad han/hun laver. Det gør ondt at se at han/hun hygger sig og er ude. Det er selvpineri på niveau med selvskadende adfærd. Lad være. Det er svært, men få det gjort hurtigst muligt. Det er så sjældent at man kan være venner, efter et parforhold.
 • Få tankerne væk så meget som muligt. Træning var i lang tid min lykkepille og det eneste frirum, jeg havde i mit liv. Udover alkohol. Og det er ikke holdbart i længden. Træn hvis du kan lide det. Dans, gå ture, drik kaffe med dine veninder og venner. Tegn, mal, ryd op i dine skuffer. Alt der kan få tankerne væk. For mig handlede det om, at få så mange, små pusterum som muligt. En løbetur på 30 minutter var mange dage det eneste frirum jeg fik – men det var også nok. En lille pause.
 • Date, men mærk efter om det gør noget godt for dig. Jeg datede for vildt, i perioder. Det hjalp ikke altid, men det fik tankerne væk og jeg så, at der fandtes andre mænd. Faldgruberne er dog, at du kan blive endnu mere ked af det, hvis den eller de mænd du ser – er douchebags. Så vælg med omhu. Og vid at du gør det for at komme lidt videre. Og for at komme lidt ud.
 • Vid at altid har en ende og intet varer evigt. Heller ikke kærestesorg, selvom at det kan føles sådan. Jeg sagde mange gange til mine veninder: “Det går aldrig over“. Og jeg følte at det aldrig ville gå over. Men det bliver nemmere og det bliver muligt at rumme og det bliver muligt at bære indeni. Og husk at du hverken er den første eller sidste, som har fået hjertet kørt i smadder.
 • Kropsterapi reddede mig. Jeg bruger Christian og han er genial. Skriv hvis du har spørgsmål om dét.
 • Forkæl dig selv. Gammelt og brugt råd. Men det virker. Køb lidt nyt tøj, spis god mad, spis slik, kage, is. Det dulmer lidt og selvom du ikke skal overspise, så spis hvad du har lyst til. Hvem gider at tænke på kropsideal, når alt er kaos indeni? Jeg spiste en hel kasse småkager en aften – sammen med en flaske vin. Det hjalp mig lige i øjeblikket. Selvom at det ikke er sundt på sigt.
 • Læs om kærestesorg – det hjælper altid at vide at man ikke er alene. Der er masser af stof her på bloggen, søg på kærestesorg i søgefeltet i toppen af bloggen, til højre.

Det går over, det ved jeg. Men jeg ved også hvor ondt det gør. Jeg er her – så skriv hvis det er helt galt. Skriv på min mail, så taler vi om det. Du er aldrig alene <3

Kommentarer (9)
 • Hej Mathilde og alle jer andre.
  Jeg har været single i tre måneder. Jeg havde en kæreste i 4,5 år. Og jeg er stadig mega knust. Jeg græder stadig tit og føler mig alene. Har følt der ikke var grund til jeg var her, fordi jeg bare var ked af det hele tiden. Jeg har tabt 8 kg på to måneder og været helt nede og skrabe bunden. Jeg har selv skrevet om det. Mest for min egen skyld. Det har hjulpet mig når jeg ikke kunne stoppe med at græde. Og jeg vil gerne i kontakt med andre der har det ligesom mig. Det hårdt at se han dater og har mange piger nu, mens jeg stadig græder snot og har fået knust mit hjerte så hårdt som aldrig før 💔

 • Hej Mia og alle I andre,
  Jeg kan virkelig nikke genkendende til alt I skriver, Mia og Mathilde.
  Jeg havde været sammen med min kæreste i 7 år og han gik fra mig ud af det blå – bare fra den ene dag til den anden – uden at involvere mig eller villig til at prøve at arbejde på os.
  Jeg har også været single i 3 måneder nu og græder stadig ofte, har mistet troen på kærligheden og min egen dømmekraft til at læse andre mennesker. Han er allerede på nye dates og er enormt social med alle vores fælles venner, hvor jeg bare føler mig så ensom og forladt.
  Mathilde, kunne du måske holde et event hvor dette er temaet, hvor man kan møde andre der går gennem det samme lige nu?
  Tak fordi du er sådan et forbillede – jeg har fulgt dig længe 🙂

 • Hej. Jeg havde en kæreste i 4 måneder, men det var min første rigtige kæreste nogen sinde. Han gjorde mig glad, og fik mig til at føle pæn igen. Så slog han op uden grund eller noget. Jeg prøver stadig at komme over ham, og det hjælper, efter han bare er blevet en kæmpe nar. Der er gået 2 uger, men har det stadigt tomt inden i. Jeg kan ikke se mig selv med andre eller noget, for han var den rigtige for mig… Det kunne være rigtigt dejligt at komme i kontakt med andre der har det samme. Ved godt mit forhold ikke varede i langtid, men det betød meget for mig

 • Jeg har haft en kæreste og datet fyre igennem årene(jeg er 23), men jeg har aldrig været ægte forelsket eller ægte fået mit hjerte knust. Jeg har kun været vild med fyre som var douchebags, jeg har aldrig været i et forhold hvor jeg bare blev behandlet rigtig godt. På trods af at jeg efterhånden har lært mig selv at jeg er en dejlig pige og jeg bliver den bedste kæreste en dag. Den sidste fyr jeg datede sårede mig så dybt og han var en kæmpe nar. De sidste to år har han været kærester med en pige som han behandler fantastisk. Jeg kæmper med at forstå, hvorfor han synes at jeg fortjente den behandling når jeg Inter gjorde mod ham. Jeg glæder mig bare til den dag, jeg møder en fantastisk fyr, som jeg kan være glad sammen med! I mellemtiden arbejder jeg på mig, og jeg har fundet ud af, at jeg SAGTENS kan være glad foruden en mand!

 • Hej Mathilde.
  Du skriver at kropsterapi reddede dig. Hvordan det? Jeg så din instastory for nogle uger siden, hvor du også nævnte det. Jeg er blevet skilt efter 20 års ægteskab, hvilket er SÅÅÅ svært og hårdt. Jeg har prøvet forskellige former for samtale, psykolog mm., men mangler ligesom at få det ud af kroppen og komme videre. Derfor er jeg meget interesseret i at høre, hvor ofte du går til kropsterapi, hvad det er det gør for dig og om det hjælper? Tænker nemlig på om det også kunne være noget for mig 😊 Rigtig dejlig dag til dig

  • Hej Gitte. Det gør mig ondt med din skilsmisse. Jeg brugte kropsterapi meget, da jeg havde det allerværst. Christian kan bare et eller andet, som jeg ikke kan beskrive. Han kan læse dig og taler ikke så meget – men han heler og han giver håb. Han giver mig altid håb, når jeg går ud af døren – så er jeg håbefuld og har lyst til livet igen. Det lyder skørt. Jeg kan kun anbefale ham. Han reddede mig – netop fordi jeg ikke skulle snakke om hvordan jeg havde det, men fordi han vidste det og fordi han løsnede mig op. Gør det – du har intet at miste <3 jeg ønsker dig det bedste <3

 • Hej Mathilde.
  Tusind tak for din søde besked og dit hurtige svar. Sidder her og læser din besked, mens tårerne triller ned af mine kinder. Synes du er meget inspirerede også for mig på 45 år. Du er sej og det er jeg også 💪 Tror jeg skal have bestilt en tid hos Christian.
  Dejlig dag til dig og knus fra mig ❤️

  • Årh søde Gitte. Selv tak da – godt du skrev. Jeg sender dig god energi. Jeg håber det bedste for dig, jeg håber at du finder en ny mening med dit liv. Det fortjener du <3 intet varer evigt, heller ikke hjertesorg <3 knus og kram!

 • Hej allesammen. Får brug for lige at sige, at tomhed, følelsen af svigt af (det indre barn), tab af grundlæggende tillid er noget de fleste kender, mig incl. Følelsen kan så selvdestruktiv, at vi mere eller mindre ubevidst opsøger følelsen og genfinder den, da det at blive overrasket over den, kan føles som om jorden forsvinder under en, hvilket er yderst angst provokerende.. kampen ligge i at genfinde tilliden og selvtilliden til at turde prøve og tro. Ofte findes svarene hos os selv, svar på hvor styrken gemmer sig, for den er der!! Opgiv aldrig eftersøgningen og søgen efter kærligheden, der hvor den er gensidig og tilliden atter kan gro.
  Verden er nu et dejligt sted, vi skal bare finde den

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website