Du læser lige nu
Jeg var død uden dig

Jeg var død uden dig

img_9972

Forleden havde jeg et spændende møde med en meget inspirerende kvinde. Vi skal lave en masse ting sammen, men mere om det snart. Hun har haft kærestesorg, ligesom jeg og da vi talte om det sagde hun: “Jeg aner ikke hvad jeg skulle have gjort uden mine veninder. Jeg aner det simpelthen ikke“. Og jeg kunne kun give hende ret. Uden mine veninder, så ved jeg ikke hvor jeg var endt. Nok på psykiatrisk, måske på en form for anti depressiv. Uden tvivl et ulykkeligt og mørkt sted. Mine forældre har også været en uundværlig støtte. Men mine veninder forstod mig på andre områder, end mine forældre – og omvendt. Mine veninder gad godt at høre mig tale og tale og tale om det, gerne i en fed rødvinsbrandert. Igen.

Derfor brænder jeg for at ensomhed skal italesættes – derfor brænder jeg for, at ensomhed skal tales ihjel. Fordi jeg selv har været enormt ensom i perioder af mit liv, fordi jeg engang ikke havde nogen veninder. Jeg ved hvordan det er, hvor ensomt det er. Og jeg sætter så uendelig stor pris på mine veninder i dag. Jeg vil dø for dem. De slæbte mig nemlig op af rendestenen, da jeg havde lyst til at dø.

Derfor vil jeg gerne have at DU får en veninde. Hvis du er ensom, så vil jeg så gerne hjælpe dig. Derfor har jeg lavet gruppen på facebook, hvor du kan finde en veninde. Den hedder “Find en veninde #dueraldrigalene“.

Men hvordan får du en veninde? Det bliver sku’ ikke nemmere med årene – det har jeg da erfaret. Jeg fandt mange veninder igennem min sport, crossfit. Fordi vi har samme interesse. Og fordi jeg altid har været genert og det er jeg bare ikke på samme måde, når jeg træner. Så er jeg mere åben. Og svedig og ikke så bekymret for, om jeg bliver rød i hovedet. Fordi jeg allerede er rød i skærmen.

Og så skal du turde – du skal turde at være sårbar og sige højt, at du mangler en veninde. Og det er svært, det ved jeg. Men kig ind i gruppen. Der er 10.000 andre, som har det som dig. Som også mangler en veninde. Som også deler deres inderste i gruppen. Så du er ikke alene med dine tanker – og jeg er sikker på, at du kan finde mindst én sød pige derinde.

Ensomhed skal tales ihjel. Ensomhed bliver nemmere at rumme, når du deler den. Du er aldrig alene. Jeg tror på dig. Tag ansvar – det bliver vi nødt til, hvis vi vil have det anderledes end vi har lige nu. Kys.

 

Kommentarer
  • Hej Matilde
    Veninder er vigtige men at være på antidepressiv medicin, behøver ikke at være ensbetydende med at man er et mørkt og ulykkeligt sted i sit liv. Synes det er lidt ærgerligt at sætte den mærkat på SSRI medicin, som dagligt hjælper ufattelig mange mennesker med at opretholde et godt liv, et liv som også indeholder gode, tætte veninder og en fantastisk familie. Det er et emne som er langt mere nuanceret end som så. Nuvel er man ikke på toppen når man får en recept på SSRI medicin, men det kommer mange på sigt og det er ofte i kombination med gode nære relationer. Er glad for at dine veninder var nok til at holde dig væk fra SSRI medicin, ikke mindst pga. dens mange bivirkninger. Men nogen gange er dejlige veninder bare ikke nok til at man kan komme igennem livskriser.
    Ellers en super dejlig befriende indgangsvinkel du har til livet og det uopnåelige ideal. Vi er alle sammen skønne som vi er skabt.

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website