Du læser lige nu
Hvor vigtigt det er at blive mødt i sin sorg

Hvor vigtigt det er at blive mødt i sin sorg

13906948_10208617510047686_1450610945718407357_n

For jer som kender bloggen og mig, kommer det nok ikke som en særlig stor overraskelse: Jeg er fars pige. Virkelig fars pige. På trods af at jeg snart fylder 29 år (jesus!) sidder jeg stadigvæk på skødet af min far, holder ham i hånden og vi taler om nærmest alting. Han er min store kærlighed og han kan alt. Måske ikke alt, men det er tæt på!

Forleden besøgte min far mig og hængte ting op for mig, ordnede og gjorde min lejlighed endnu finere, end han allerede har gjort den. Min mor har virkelig hjulpet mig med at indrette og min far har lavet det grove arbejde. De er et godt team på mange måde, de to gamle nisser..

Min far og jeg holdt en pause undervejs (eller, min far gjorde, jeg havde holdt pause det meste af tiden..) og talte om kærlighed, som vi så ofte gør. Selvom jeg ikke har et kærlighedsliv lige nu, så finder jeg altid emnet interessant. Min far synes at jeg bliver nødt til at være modig og kaste mig ud i kærligheden igen, det synes jeg ikke at jeg vil lige nu. Det talte vi om. Om det at elske jo også er enormt risikofyldt og dødsens farligt. For tænk hvis du bliver forladt. Jeg blev forladt af min ekskæreste. Efter syv år sammen, forsvandt han og han ville bestemt ikke findes. Jeg har lært at leve med det, men det vil for altid være en stor sorg for mig – og jeg vil aldrig nogensinde forstå hans beslutning. Det talte min far og jeg også om. Selvom jeg helst ikke taler om min ekskæreste, han har allerede fået alt for meget tid i mit liv. Min far sagde noget, som gjorde at en stor brik faldt på plads i mit hjerte.

Han sagde: “Jeg kan godt forstå at du ikke tør at elske igen, efter at være blevet svigtet så voldsomt

Dér faldt noget på plads i mit hjerte. Fordi min kærestesorg har været så uendelig ensom. Jeg har haft mine forældre og mine tætte veninder, og de har i den grad støttet mig og trøstet mig på mærkelige tidspunkter af døgnet. Da min far sagde dét følte jeg mig i den grad mødt i min sorg. Jeg følte mig forstået. Jeg følte omsorg og medfølelse. Og der, lige dér var der endnu en brik som faldt på plads, endnu et skår af mit hjerte som blev slebet blødt igen.

Derfor er det så vigtigt at blive forstået, når sorgen og tristheden rammer. Hvis du ikke bliver mødt i din sorg og din krise, så vil ensomheden vælte indover dig og dét vil kun gøre det hele mere sort og svært. Hvis du lige nu har en person i dit liv som er i krise, så har jeg skrevet mere end rigeligt om emnet. Læs f.eks. hvad du ikke skal sige til en i kærestesorg, hvordan du kan hjælpe en som har oplevet et dødsfald eller det at miste og du kan læse første del af min historie her, anden del her, tredje del her og sidste og fjerde del her.

Skriv gerne hvis du har flere spørgsmål, jeg vil altid gerne hjælpe. Jeg er, ufrivilligt, ekspert på området sorg og krise – og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe andre som står i samme situation. For de sidste fire år har været forfærdelige for mig, og hvis jeg kan gøre en forskel for andre, så står jeg altid til rådighed. #dueraldrigalene

Kommentarer (2)
  • Kære Matilde. Som en ung kvinde der selv har mistet en kær bror alt for tidligt vil jeg sige dig tak. Tak for sætte ord på nogle af de ting, som kan fylde rigtig meget, men som andre ikke rigtig forstår. For det kan virkelig gøre det ensomt, at stå med det alene. Men at vide, at der er andre derude som har oplevet noget henad det samme. Og som er kommet levende ud på den anden side. Det hjælper. Jeg har ligesom dig oplevet hvordan én jeg elskede slet ikke kunne rumme mig og min sorg, og som dig føler jeg pt intet, som i overhovedet intet, behov for at lukke en ny mand ind, som potentielt skal trampe rundt i mit virvar af smadrede og forsmåede følelser. For det holder jeg ikke til. Jeg tør simpelthen ikke løbe den risiko at komme helt derud igen. Så tak for at være der til at sætte ord på, på nogle af de ting andre ikke forstår når de spørger, om man har fundet en ny kæreste. Det kommer. Når jeg er klar. Og hvis ikke, så er jeg heldigvis glad for så mange andre aspekter af mit liv i dag. Tak.

  • Hej Mathilde.
    Du må undskylde, hvis jeg træder dig over tæerne, for det er virkelig ikke min mening. Når jeg læser de gamle indlæg, især fjerde del i din føljeton, så giver det mig egentlig en opfattelse af at du og din ekskæreste gled fra hinanden. At det ikke rigtig kunne være anderledes. At de voldsomme oplevelser (aborter og dødsfald) havde gjort jer til andre mennesker, som ikke længere var rigtige for hinanden. Derfor forvirrer det mig, at du her skriver, at du blev svigtet så voldsomt? Når man er så unge, som I var, så er det vel ikke nødvendigvis et svigt, at lade en tyndslidt (og håbløs?) kærlighed uddø?
    Jeg forstår, at du ikke vil give din ekskæreste mere af din opmærksomhed, og jeg kender naturligvis ikke hele historien, og jeg er egentlig heller ikke ude efter en forklaring. Det, jeg egentlig bare vil sige, er, at du ikke må lade gamle svigt holde dig fra ny kærlighed. Du skal udover stepperne og finde den person der passer til den nye Mathilde ❤️

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website