Du læser lige nu
Om at bebrejde sig selv når kærligheden går itu

Om at bebrejde sig selv når kærligheden går itu

tumblr_ndwyda9idy1qz6f9yo1_500

Min far er en meget klog mand og jeg går altid til ham (og min elskede mor) når jeg har problemer, ting jeg gerne vil have vendt, set anderledes på, diskuteret. Mine forældre og jeg har talt meget om mit kærlighedsliv og om mit brud med min ekskæreste. Jeg har været ked af det længe og jeg har virkelig været nede og ramme bunden. Flere gange. Jeg har drukket alt for meget i år og jeg har måtte få professionel hjælp. To store tabuer og noget som jeg ikke er specielt stolt af – men sådan ligger landet nu engang. Jeg er på vej videre og jeg er godt på vej.  

Noget som min far sagde til mig, mange gange da jeg var i den værste fase af krisen var, at jeg ikke måtte føle mig skyldig. “I er to om det her, Matilde. Du kan aldrig stå alene med ansvaret. I to har ikke passet på jeres parforhold. Det er ikke kun din skyld. Du må ikke bebrejde dig selv, min lille skat“.

Og dét hjalp mig virkelig meget. For det er ikke kun min skyld og jeg kan ikke bruge selvbebrejdelsen til noget som helst. Forholdet er slut – vi var to om det.

Hvis du nu sidder i samme situation – eller måske en dag kommer til, så husk på det som min far fortalte mig. Det hjalp mig rigtig meget, fordi jeg tænkte på min kærestesorg på en anden måde, så på mig selv og min rolle i det her, på en ny måde. Og sidder du i orkanens øje lige nu og kan du slet ikke se enden på det – så husk! Du er aldrig alene. Du kommer igennem det. Det tager tid – men du kommer igennem det. Tro mig når jeg skriver det. Jeg tvivlede selv i lang tid, men du kan klare det.

Kommentarer (5)
 • Godt du er godt på vej videre. Din far har ret,og selvom vi mennesker er dygtige til at dunke os selv over egne fejl eller mangler, så handler det netop om læring. Så kan det næste forhold bygges på et mere solidt fundament.
  God vind, og Godt Nytår

 • Det er for alt i verdenen, så vigtigt at huske på man er to i forholdet. Begge parter har et ansvar for, at åbne om problemerne eller hvad der end skulle være. Det er vigtigt at huske på, at du kan gøre nok så meget for et forhold, men hvis den anden part ikke vil have det til at fungere, fungere det ikke.

  Det er vigtigt, måske har jeg i hvert fald erfareret, det vigtigste, at man kan tale sammen, også om ting som er svære og hvor man gør sig selv sårbar.

  For ved at være sårbar åbner man sig også op, hvilket måske er vejen videre.

  For vi tænker ikke ens, så eneste måde hvorpå vi kan ramme det samme mål, er ved at kommunikere og ikke lukke i. Det er mindst ligeså vigtigt, at kunne spørge som at kunne snakke.

 • Man skal netop altid huske, at man er to til en tango, og to om at snuble – men i guder hvor er det ikke nemt, når man netop befinder sig liggende på gulvet man snublede på og ikke kan komme op at stå

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website