Du læser lige nu
Sidste fase i kærestesorgen

Sidste fase i kærestesorgen

big-carrie-love-mr-big-Favim.com-833741

Når jeg tænker på min ekskæreste gør det ikke længere fysisk ondt. Jeg får ikke længere problemer med at trække vejret, jeg får ikke ondt i maven mere. Jeg kan falde i søvn, uden at det er ham jeg tænker på som det sidste inden jeg lukker øjnene. Jeg kan være alene i min lejlighed uden at skulle drikke vin. Jeg begynder langsomt at kunne leve mit liv igen. Det betyder alt for mig – og for dem som er omkring mig og som elsker mig. Jeg er ved at blive glad igen. Og dét troede jeg ikke at jeg ville blive igen. Sådan er det med sorg og kriser – du vil på et tidspunkt miste håbet og tænke at det altid vil være sådan, at du altid vil være ulykkelig. Jeg har oplevet sorg nogle gange og troet at mit liv skulle være ulykkeligt. Men når du først er begyndt at sørge over et tab, så betyder det også at du er på vej videre.

Jeg tror at jeg befinder mig i sidste fase af den forbandede kærestesorg. Den fase hvor jeg så småt kan begynde at tænke på alle de gode minder vi havde sammen, alt det han har lært mig, sætte pris på al den kærlighed som han gav mig igennem næsten 7 år. Jeg begynder langsomt at føle en varme nede i maven, når jeg tænker på ham og jeg ønsker oprigtig ham alt godt. Jeg håber at han bliver lykkelig. Også selvom det er uden mig. Det er rart at være dér i kærestesorgen. Og den kræver ikke længere så meget energi. Den kræver ikke længere så meget af mig. Så kan jeg begynde at tænke på mig selv igen, på mit liv, hvad jeg vil opnå, hvad jeg ønsker mig og jeg kan arbejde på at komme det sted hen, hvor jeg vil opnå lykken igen.

Hvis du er i kærestesorg så er mit bedste råd at give dig selv tid. Du kan ikke fremskynde processen, du kan ikke drikke eller træne det væk. Det hjælper ikke at gemme det eller undertrykke det. Du skal igennem det hele. Tør at være i det, mærk at du er ked af det, vid at det ikke vil vare for evigt. For det kan jeg love dig at det ikke vil. Jeg troede det ikke, men jeg ved bedre nu. Det vil ikke vare evigt, du vil komme igennem det! Når mine forældre og veninder sagde det tænkte jeg “de ved ikke en skid, det er fordi de aldrig har elsket så højt, som jeg har“. Og det tænker du måske også. Men den er altså god nok. Det tager bare lang tid. Men du vil komme igennem det <3

Kommentarer (9)
 • Hej Matilde,
  Hold da op, hvor jeg beundrer din ærlighed! Det er fandme ikke alle, der kan være i kontakt med deres følelser, som det lyder til at du kan. Jeg kan nikke genkende til alle de ting du skriver, og fik helt en klump i halsen da jeg læste dit indlæg. Det er ærgerligt, at det med at vise at man er fandens ked af det, ofte ses som et tegn på svaghed, og er et tabu blandt os danskere. Det er, som du siger, utrolig svært at stå ansigt til ansigt med sin sorg og frustrationer. Men det er virkelig vejen frem.
  Kæmpe respekt til dig 🙂

  Kh Julie

  • Hej Julie, mange tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at du kan bruge det jeg skriver til noget 🙂 Jeg kan til tider synes at jeg er lige lovlig i forbindelse med mine følelser, men det er jo nok bedre end slet ikke at være det! God dag og tak igen!

 • Snakker dig og din eks stadig sammen? Læser han din blog? Du er så dejlig ærlig – det ville jeg synes var svært overfor en eks. Der vil man jo gerne virke ‘ligeglad’ udadtil. Især hvis han har fundet en ny…

  • Vi taler sammen engang imellem – jeg tror ikke at han læser min blog. Han kender mig så godt så han ved at jeg ikke er ligeglad med ham, og jeg har ikke brug for at lade som om at jeg er ligeglad. Men jeg forstår godt at du spørger 🙂

 • Matilde, tak.. Af hjertet tak. Det sidste i dette blogindlæg var virkelig hvad jeg behøvede at høre. Jeg befinder mig lige nu i allerførste fase. Mit hjerte er knust, alle minder gør så fandes ondt og indeni er jeg helt ødelagt. Du gav mig et lille håb. Jeg håber og beder for, at jeg kommer dertil selv – og gerne snart. Tak for at give mig et håb om, at der måske er lys for enden af tunnelen.

  • Kære Camilla. Hvor gør det mig ondt, du kan tro at jeg forstår din smerte. Det tager lang tid, virkelig lang tid. Og du får lyst til at give op og alt håb vil forsvinde nogle dage – men hold ud. Pludselig en dag vil du kunne stå op om morgenen uden at det gør fysisk ondt. Hold ud! <3

 • Tak for et fin blogindlæg. Da jeg havde kærestesorg kunne jeg seriøst ikke rigtig trække vejret i to år, og kom kun igennem den forfærdelige tid, fordi min mor LOVEDE, at det ville går over :-). Nu er er der gået 13 år, og jeg er sammen med manden i mit liv og har fået yderligere to børn, og fatter ikke, at jeg var så ked af det dengang, men er glad for, at jeg var det. Det er en utrolig værdifuld erfaring at gå helt i stykker, og blive klinket igen. KH, Sissel-Jo

  • Kære Sissel-Jo. Sikke en fin kommentar som fyldte mig med håb. Og smerte – tænk at du var ked af det i 2 år. Det må have været forfærdeligt! Jeg er glad for at du har fundet manden i dit liv <3 Tak for din søde kommentar og for håbet <3

 • Jeg føler næsten, men kun næsten, at jeg kender dig. For du skriver mine tanker præcist ned. I starten af marts gik min kæreste gennem 6 år fra mig. Jeg følger ikke altid med på din blog, men det her – det har ramt lige ned i solar plexus. Jeg kan stadig blive ked af det til tider, men kan sagtens følge dig, at det hele bliver bedre og bedre. Derfor: går det/har det ikke gået et skridt frem og to tilbage for dig på et eller andet tidspunkt? Tak for en god og hudløst ærlig blog.

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website