Du læser lige nu
Årets nedture

Årets nedture

del1

År 2013 var året hvor vi gik fra 4 til 3. Min elskede lillebror døde 1.januar 2013 og år 2014 var året hvor jeg virkelig, virkelig mærkede hvordan livet uden ham er og bliver. Og at det er for evigt. 2014 var året hvor min fars hjerte gav ham så store problemer at han måtte opereres. Dét var en hård tid, særlig hård fordi jeg ikke kan klare tanken om at miste ham, om at miste flere i vores lille familie. Han har det godt nu og er simpelthen den sejeste jeg nogensinde har kendt ♥

del2

2014 var på mange måder et hårdt år. Det blev i hvert fald året hvor jeg lagde et billede ud af mig selv grædende – det at græde er noget jeg gør mig ofte og mest i forbindelse med min lillebror. Er hans have ikke fin? Min kæreste har lavet den ♥

del3

2014 var også året hvor jeg virkelig blev svinet til! Både via mails, på min facebook og her på bloggen. Jeg mangler endnu at blive svinet til direkte på gaden, måske det bliver i 2015? Det håber jeg nu ikke. Det var godt nok ikke sjovt, men jeg må sige at 2014 også var året hvor jeg dannede et filter overfor det. Men det har krævet tårer og ondt i maven.

2014 var også året hvor mine bryster helt forsvandt. Styrketræning og travlhed har omdannet mine bryster til muskler. Musklerne er jeg nu ikke kede af, for fanden dem har jeg knoklet for! Men mine bryster kan jeg godt savne.

Hvad var de værste ting der skete i dit liv i 2014? Del dem gerne i kommentarfeltet ♥

Kommentarer (41)
 • håber du laver en året opture også 🙂 jeg har fulgt med og håber at der også er sket noget godt i al din sorg.

  • Åh hvor gør det mig ondt! Hvor uretfærdigt og helt igennem tragisk. Sender dig tanker <3

 • Det værste der er sket i mit 2014 er at blive indlagt for anoreksi (og måtte droppe ud af gymnasiet) og da min bror forsøgte selvmord. Og så da min kæreste slog op, fordi han var sur over at jeg var sur over at han var utro (hvis det gav mening). Hvis jeg så også må sige det bedste, så er det nok din blog, fordi du ser sundhed og alt muligt andet fra en hel anden synsvinkel end andre mennesker gør, og det er rigtig inspirerende. I 2015 håber jeg på at få udgivet min bog.

  • Hold da op hvor livet kan være ubarmhjerteligt og hårdt! Jeg håber at du er i bedring <3 Sikke en dum kæreste, selvom det lyder urimelig hårdt så tror jeg kun det er godt at du ikke har ham mere – håber du forstår hvad jeg mener. Det gør mig utrolig glad og rørt at du kan bruge min blog til noget, det sætter jeg stor pris på og jeg er meget glad for at du læser med <3 Jeg håber at 2015 bliver et bedre år for dig! Tanker fra mig <3

 • Varme tanker og virtuelle kram herfra ❤. 2014 blev året hvor min mand (34 år) fik konstateret en potientielt livstruende autoimmun sygdom, hvis forløb vi ikke kender, før/hvis den slår til (det gjorde den i 2013 i form af en blodprop). Det blev også året, hvor de konstaterede en vis arvelig faktor i den, så vi må leve med uvisheden om, om vores 2 små børn kan blive ramt. Måske nu, måske aldrig. Endvidere blev det året, hvor jeg sagde sandheden om min opvækst højt og på den bekostning mistede hele min barndomsfamilie og fortsat sørger dybt herover. Det blev yderligere året, hvor jeg pga længerevarende sygemelding fra mit job pga ovenstående omstændigheder, blev fyrret og nu forsøger at finde vej tilbage gennem dyb personlig udvikling. Således markerer år 2014 som et år med dyb personlig og familiær sorg.

  • Puha sikke et år du har haft – det er jeg meget ked af at høre! Jeg håber virkelig at 2015 bliver bedre for dig! Du lyder som en stærk kvinde og jeg håber det bedste for dig <3

 • Vi mistede min far i februar til kræft, der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på ham og savner ham helt vanvittigt! I oktober mistede vi min morfar, som også er meget savnet! Så tror 2015 kun kan blive bedre…

  • Sikke et hårdt år for dig og din familie, det gør mig ondt for jer. Jeg håber at 2015 bliver et bedre og lysere år for jer!

 • Til at starte med vil jeg lige fortælle hvor fantastisk jeg synes din blog er!! Alle de grimme og modbydelige kommentarer du har fået i løbet af tiden er fuldstændige forfærdelige, jeg elsker din blog og den kan gøre mig i meget bedre humør! Så vil jeg også sende en masse varme tanker og knus til dig med alt det du har været igennem <3
  Det værste jeg har været i gennem her i 2014 er den svære depression som jeg går og døjer med, hver dag er en kamp. Jeg ved at kampen vil forsætte i 2015 også, men håber på flere lyse dage end hvad der er lige nu 🙁

  • Tak Louise – tusinde tak! Det gør mig vanvittig glad at du kan blive i godt humør af at læse med her på bloggen!
   Jeg ønsker for dig at du får det bedre i det nye år, held og lykke <3

 • I starten af året var forfærdeligt. Min plejefar døde af kræft i slutningen af 2013, og min sorg dukkede op i starten af året. Så forfærdeligt.. Mine sygdomme såsom mavesår og madforgiftning fordi sorg og stress tog over.

  Men faktisk er 2014 noget af det bedste der er sket; jeg droppede ud af uddannelsen som jeg ikke var glad for. Plejefarens død har fået mig til at indse at de ting jeg ikke var glad for, skulle stoppes, derblandt min tidligere uddannelse. 2014 har også været året hvor jeg er blevet stærkere og har fået et job som jeg aldrig forestillede mig. Jeg glæder mig til at se hvad 2015 har til at tilbyde 😉 Du ønskes godt nytår og jeg ser frem til at læse dit andet indlæg om optur i 2014.

  Ps. Elsker din blog for vildt!!! <3

  • Hej Emilie. Hvor gør det mig ondt for dig – det lyder som et helt forfærdeligt år for dig. Mit tab har også lært mig mange ting, blandt andet at leve som var der ingen dag imorgen og kun gøre de ting som gør en glad – det er dejligt at læse at du også har taget den erfaring med dig og hvor er jeg glad på dine vegne over at du har lyttet til din mavefornemmelse. Godt nytår og tak fordi du læser med <3

 • Det værste har Været at jeg gik så langt ned at jeg måtte anbringe min to mindst på 5-7 år også. Jeg fik konstateret ptsd i sommers. Det Gør så ondt jeg ikke kan tage mig af dem selv så de kan bo hos mig. Jeg håber så inderligt de ikke tager skade af det her i deres opvækst. Jeg savner dem hverdag. Ser dem en gang om ugen Ca 3 timer. Håber behandling hjælper mig så jeg kan få det så meget bedre. Jeg flytter tættere på dem alle 3 så jeg kan være der så meget som det er muligt i deres liv.

 • Nu hvor jeg sidder og tænker over det, så har der faktisk ikke været så mange slemme ting i mit 2014, og det er jo godt for mig. Men så er det jeg kommer til at tænke på min søster som både har fået et barn (som jo så er godt) og blevet lam i den ene side af ansigtet med 3 dages mellemrum. Det har været den største rutsjebanetur for hende i følelsesregisteret. Og det synes jeg har været hårdt at være vidne til. Men hun er heldigvis ved at vænne sig til det. I 2015 venter der mig forhåbenligt en graviditet 🙂 tænker på dig, især D.1. <3

  • Hej Sara. Hvor er det synd for din søster, jeg ønsker hende rigtig god bedring <3 Jeg krydser fingre for at du bliver gravid i 2015! Og tak for tanken d.1, det betyder mere end du aner <3

 • Jeg håber du får nogen opture i 2015! Jeg har kæmpe med savnet af min bedstefar som døde i sommeren 2013. Heldigvis har jeg min dejlige bedstemor. som er den bedste at snakke med. 😀
  PS. Jeg er vild med din blog og din instagram profil. 😀 <3

 • Jeg håber du får nogen opture i 2015! Jeg har kæmpe med savnet af min bedstefar som døde i sommeren 2013. Heldigvis har jeg min dejlige bedstemor. som er den bedste at snakke med, når man savner ham så meget at det gør ondt.
  PS. Jeg er vild med din blog og din instagram profil. 😀 <3

  • Godt du har din bedstemor – men hvor må det også være hårdt for dig at undvære din bedstefar. Dejligt at høre at din bedstemor og dig kan tale sammen, det tror jeg er vejen frem i sorgen, at tale om sorgen, kærligheden og den man har mistet. Held og lykke og tak for din ros og fordi du læser med <3

 • 2014 var egentlig et dejligt år, med ferie til Frankrig, sund kost og træning, og for første gang gik det for alvor rigtig godt i skolen.
  Men i starten af oktober væltede min far omkuld i et krampeanfald og blev akut indlagt pp sygehuset, hvor de fandt ud af at han har kræft i lungerne, som har spredt sig til hjernen og binyrene. Han har ikke ‘sat træskoene’ endnu, men det går stærkt nedad bakke.
  Han er hjemme og får ikke andet end palliativ(smertelindrende) behandling, da der ikke er andet at gøre. Hele den nærmeste familie er samlet omkring ham til det sidste. Og det, undskyld mit fransk, er pisse lorte hamrende hårdt! Men jeg er taknemlig for disse sidste måneder vi har sammen.. Og taknemmelig for at vi nåede at få en uforglemmelig sidste juleaften.

  • Jeg har nu læst din kommentar flere gange og hver gang får jeg tårer i øjnene. Jeg kender din smerte og jeg ved hvordan den føles og dét påvirker mig meget. Skriv endelig hvis du har brug for at tale med en, som kender til når døden kommer på besøg. Jeg håber det bedste for dig og hvor jeg dog håber at den sidste tid med din far bliver god og fuld af kærlighed, selvom det må være dybt forfærdeligt at være dig lige nu. Store kram herfra <3

 • 2014 har være mit værste år hidtil. Jeg fandt ud af, at jeg ikke kan få børn, da jeg ingen æg har og er på vej i overgangsalder. Jeg blev arbejdsløs pr. 1. januar 2014 og har endnu ikke formået at få job. Jeg røg helt ned i kulkælderen af sorg over det barn/de børn jeg ikke kan få. 2014 har vist mig, at trods de lussinger livet giver, er der altid en vej op og lyset finder dig. Jeg smiler igen. Jeg står med rank ryg igen. Lukkes én dør, åbnes en anden. 2015 bliver alt det 2014 ikke var!

  • Puha sikke en omgang Rikke – hvor er det trist for dig. Jeg føler virkelig med dig! Du er et forbillede for mig, da du med al den modgang ser så lyst på livet og har en skøn tilgang til det. Det skal du være glad for og stolt over <3 Må du have et bedre år foran dig, det håber jeg virkelig for dig!

 • 2014 – året hvor jeg fik diagnosen ortoreksi og dernæst anoreksi nervosa. Jeg hader disse lorte sygdomme. Jeg vil have mit gamle liv tilbage. Jeg gik fra at være super fit, hvor jeg ofte fik kommentarerne ‘Hvornår stiller du op til bodyfitness’ til en vægt på nogle af 40 kg og en ikke målbar fedtprocent. (lavere end 3%)
  Nu gælder det om at finde en balance mellem kost og træning og ikke mindst skal jeg finde ud af hvem jeg er.
  Må dog ikke træne før min vægt er noget mindst 50 kg og en fedtprocent på mindst 12%.

  Jeg har langt endnu, men jeg er længere end da jeg startede – og det er jeg stolt af!

  • Jeg håber at du bliver rask snart og igen kan leve dit liv som du har lyst – uden at din sygdom skal styre dig. Hvor er du sej at du kæmper, jeg kan godt forstå du er stolt! Det ville jeg også være. Jeg er rigtig glad for at du læser med <3 Pas på dig selv!

 • Kære Matilde.
  Jeg håber du selv stopper op en gang i mellem og foræller dig selv, hvor sej og modig du er. Du er fantastisk, inspirerende, sød. Må 2015 blive DIT år – med medgang, lykke og kærlighed.

  • Tak, mange tak for dine rørende ord Jannie. Jeg måtte lige synke en ekstra gang da jeg læste dem. Tak af hjertet! Jeg håber at du får et dejligt og lykkeligt 2015 <3

 • Til at starte på vil jeg fortælle, hvor skide sej jeg synes du er, og hvor glad jeg er for din blog. Den har alt hvad jeg behøver, af humor, lækkerhed, seriøsitet og personlighed. Tusind tak! Jeg er en evig tilhænger!

  2014 var året, hvor jeg gik fra at være i mit livs bedste form til mit livs dårligste. Året hvor min 3 mdrs rejse blev til 3 mdr på sofaen, og hvor jeg kunne vinke farvel til mine drømme om at komme i militæret. Alt sammen på grund af én skide ankel, som ikke holdt til at styrte på min hest, og derfor blev knust på inder-og ydersiden.
  2014 var også året, hvor jeg fik konstateret, at jeg har en bindevævssygdom, som jeg aldrig slipper af med..

  Men oveni i alt det, var 2014 også året hvor jeg tilbragte 4,5 vidunderlige måneder på Ikast idrætshøjskole. Hvor jeg (bogstavelig talt) kom op på hesten igen, og virkelig udviklede mig som rytter. Og hvor jeg stiftede nogle venskaber, som vil vare for evigt.

  • Hvor er du bare sød og rar at skrive sådan – tak! Og tak fordi du læser med <3
   Jeg håber at dine gode venskaber kan hjælpe dig godt igennem dine kriser og jeg håber at 2015 bliver et bedre år for dig!

 • Mine sorger er en naturlig del af livet, de ældste først, det er et stort savn og tomrum, men fornuften siger også det er den rigtige rækkefølge. Dine og andre sorger hvor sygdom, død og ulykke rammer de unge er så ubærlig og jeg føler med jer alle. De der kan finde på at svine andre til, må jo være et sølle menneske, som kun fortjener et skuldertræk og mindst mulig opmærksomhed i den sammenhæng. Så fortsæt du det i det spor du har valgt.

  • Tak for de fine ord Linda <3 Jeg har også ondt af de som har behov for at svine mig til – men det er jo nok desværre en del af gamet. Tak fordi du læser med <3

 • Det værste i 2014 varede faktisk 9 mdr. I Starten af året valgte jeg og min kæreste at få lidt afstand og flytte fra hinanden – At undvære mine børn var det værste, selvom vi sås næsten hver dag, så var tanken om, at de ikke puttede i deres værelser ved siden af, uudholdelig.

  PS: Vi bor alle sammen sammen igen og fraflytningen har gjort en kæmpe forskel, der gør at vi ikke ville gå fra hinanden for alvor, som vi ellers ville have gjort.

  moralen er, at selvom noget er svært i en tid, så kan det hjælpe på den lange bane.

  Godt nytår 🙂

 • Kære Mathilde,
  Du har haft et hårdt år, og jeg ønsker af hele mit hjerte, at de fremtidige år bliver mere glædesfyldte.
  Det er dog en stor glæde, at din seje far har det godt nu! Når farmand har det godt, har datter det godt (sådan er min verden ;)),
  Den 1. Januar sender jeg dig en helt særlig, kærlig tanke – må du og din familie få en god dag i lillebrors minde! Han lever videre i dig og mindet om ham fylder dig med kærlighed <3

  Jeg glæder mig til at høre om årets glæder og følge dig på instagram fremover – godt nytår 🙂

  • Tak Anna, jeg er fars pige så det at han har haft hjerteproblemer har påvirket mig dybt. Jeg håber at 2015 bliver et lysere år for min familie og jeg. Og tak for tanken, det betyder meget for mig at du vil tænke på mig 1.januar, som er den værste dag på året. Tak for din kommentar og tak fordi du følger med!

  • Det er lykken at være fars pige – jeg er det nemlig også. Da min far i 2013 var indlagt og under mistanke for kræft, var jeg ikke velfungerende. Selvom de to forløb ikke kan sammenlignes, ved jeg lidt om, hvordan det er, når farmand ikke har det godt – jeg håber virkelig, at du og din familie bliver fyldt af glæde og lykkelige oplevelser fremover!
   Du er blevet stærk af al den her modstand, det er jeg ikke i tvivl om!
   Kærlige tanker og smil herfra 🙂

 • År 2014 var det år, hvor min ældste søster på 27 fik konstateret kræft. Hun har to små børn på hhv. 3 og 4 år. Først fik vi af vide, hun havde lunge- og lymfecancer, så kun lunge, så begge – og så kun lunge. Jeg ved godt, vi har et ualmindeligt godt system i Danmark sammenlignet med andre lande, men det var ubeskriveligt hårdt at tro ens søster skulle dø fra én og hendes to små søde børn, til at tro at alt blev OK, for så IGEN at tro at hun skulle dø – og så igen prøve at tro, at alt blev OK. Hun blev opereret og mistede en del af sin lunge, men er i dag erklæret rask efter en lang og smertefuld behandling.

  År 2014 var også det år, hvor jeg mødte den mest vidunderlige kvinde. Jeg har kæmpet i fem år for at slippe fri af et dumt svin af en eks, der på alle måder gjorde mig dårlig og syg og ødelagde min hverdag, mit liv og mit selvværd i lange perioder. Endelig vendte det. Jeg gav for alvor slip og måtte ty til drastiske metoder i form af jura og politi, men det virkede. Og da jeg mindst ventede det – og mindst ønskede det – mødte jeg en kvinde, der nærmede sig mig langsomt og blidt og hun får mit hjerte til at slå hurtigere, min mund til at grine og hun gør min sjæl blød og varm. Sådan helt flydende og varm som lava.

  År 2014 var også det år, hvor vores forældre knækkede fuldstændigt sammen med alt hvad der skete med min søster. De er de sejeste, stærkeste mennesker som jeg elsker og beundrer, og de har skabt en god og solid familie. Så det kom fuldstændigt ud af det blå. Pludseligt ramlede min mors verden. Hun blev indlagt på psykiatrisk. Med en PTSD diagnose. To gange. Hun er hjemme nu. I behandling, på medicin og i bedring. Min far passer især SÅ godt på hende. Men også han knækkede. Han blev ikke indlagt, men han er træt og slidt og bange. Hans børn og hans kone, hele hans verden, har ondt, og han kan ikke trylle det væk. Jeg kan se, hvor meget det piner ham. Og jeg ville sådan ønske, jeg kunne ae hans smerte væk. Min far er mit et og alt.

  Sidst men ikke mindst var år 2014 også det år, hvor jeg for alvor gik efter hvad jeg virkelig ville. Jeg valgte et studie, som virkelig gør mig glad, giver mig mening og jeg føler, jeg er dygtig og god og interessen for faget vokser helt enormt hver dag. Jeg føler mig hjemme. Det er en kæmpestor lettelse.

  Jeg håber på et roligere 2015. Eller nej. Det gør jeg faktisk ikke. Jeg håber på endnu et år som det forgangne hvor kærlighed og solidariteten er det, der vinder. For så kan man klare alt. Det har det sidste år virkelig vist mig.

  Tak for en dejlig blog.

Læg en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive publiceret

© 2021 Matilde Trobeck. All Rights Reserved. A GreatSimple website